Quote:
Originally Posted by Ati
Hogyan lehet legyőzni egy gnómot? Mik a gyenge pontjai, milyen taktikával győzedelmeskedhetek felette? Milyen fajjal célszerű ellene támadni, milyen személyiséggel, milyen taktikával?
|
Saját példából indulok ki. Volt egy hadi-tolvaj gnómom, elegendő saját, és szövetségi aktivitással. 3 óriás és én voltunk akkor a felállás. Természetesen engem nyaggattak a tolvajok, engem nyaggattak a varázslók, és engem próbáltak sereggel is ütögetni. De az aktivitásom mellett nem voltak elég hatékonyak. Tényleg szívós faj lehet, ha hadi-tolvaj, akkor a tolvajunk fog csak beférni hozzá, viszont biztos, hogy lesz is éplista ilyenkor. Erre lehet alapozni. Ha valami nem tetszik rajta, akkor varázslókkal, és a tolvajjal lehet formálni. Ha nincs nagy aktivitása az ellenfelünknek, vagy ha látszólag nincs tartaléka, akkor hamar meg tudjuk gyengíteni a seregek számára, akkor érdemes tűzgolyózni, tolvajt mérgezni, a seregeit gyilkolni a tolvajunkkal, mert esélyes, hogy nem fogja tudni azt a piacról pótolni.
Ha azt látjuk, hogy aktív, vagy hogy sok pénze van, vagy kiszúrjuk az egységekben/rúnában tartott tartalékát, akkor gyorsan pótolhatja a seregében esett károkat, ilyenkor szerintem az épületeit kell elsősorban zaklatni. A gyújtogatást nehezen viseli, a rengetés is sokat segíthet nekünk. Viszont itt vigyázni kell, hogy lehetőleg csak akkor kezdjünk így bele, ha az ellenfél felettünk van a pontlistában, mert különben további pontcsökkenés miatt az érdemi sereges támadáshoz sok épületet feláldozva alá kell mennie az egyik sereges országunknak. Így ha a gnóm pontértékben nagyon közel van hozzánk, vagy alattunk van, akkor nem érdemes foglakozni ennyit vele, mert könnyen lehet, hogy sokkal többe kerül a szövetségnek a meggyengítése, és a bontás, mint amennyi a jussunk a végén lesz!