Quote:
Originally Posted by Északföld
Szia,
Ez akkor nem egy fiatal autó sajna.  A biztosítóknak (itthon, de sztem Angliában is), van egy listájuk, hogy mire max mennyit fizethetnek. Amennyiben ezt az értéket meghaladja a javítás, beépítés ellenőrzést végeznek, esetleg igazságügyi kárszakértőt kérnek. Fontos kérdés, hogy hiteles az autó vagy nem? (Hiteles autónál ez már sokkal bonyolultabb.) Ilyen idős autónál, már nagyon komoly az avulás. Ez már feltehetően gazdasági totálkár. A gyakorlatban a határvonal az autó törés előtti értékének 70-80%-a, a törés előtti érték megállapításához az Eurotax katalógus árai az irányadók. Tehát lehet te 900 fontért vetted, összetörted a 8. hónapban és az akkori Eurotax ára, csak 750-800 font volt. Fontos alapként venni, hogy vannak alkatrészek melyeket a biztosító kénytelen teljes áron számolni (ilyen pld a lökhárító, a hozzá tartozó távtartó, fényezés, rezsi óradíj, fényszórók ,de pld a lökhárító díszléce már avultatható), ezeket nem lehet avultatni. Ebből jobb, nem biztos, hogy lesz. Tudom csúnya dolog, de sztem jobban járhatsz ha megegyezel a biztosítóval, elfogadod az összeget, az autót eladod így törötten (sztem 300-350) fontért eladható, és az összegből veszel egy másikat.  Kis szerencsével meglesz a 900 font, minden ráfordítás nélkül és 0-val kijössz a buliból. Szóba jöhet még, hogy bontónak adod el. A biztosítót meg minden nap zaklatni és sürgetni kell. Föl kell írni az ügyintéző nevét és személyesen keresni, csak elunja. Nekem a Generteles(!) biztosítási ügyem is elég hamar meglett, persze sűrűn csuklottam azon a héten..   (Napi 1 telefon, 1 E-mail, szükség esetén 1 fax).
|
Na megkaptam a hivatalos levelet a biztosítótól...ki is verte a biztosítékot 
Azt mondja, mivel 250 font volt az önrész, amit szerződésileg vállaltunk plusz mivel nem multam még el 25 éves, ezért plusz legalább 250font rámegy (ez eddig 500 font önrész, de a biztosító ezt már 550 fontnak számolta). Erre megállapította, hogy 600 fontot ér az autó, de mivel mint feljebb írtam, ezért 550 fontot ebből levon, tehát kapnék emiatt 50 fontot. Addig nem is lenne akkora "gond", de utánna írja, hogy az autót írjam át a biztosító nevére?! Micsoda? 50 fontot akar adni az autómért, most tele van az üzemanyagtank, így csak az több mint 60 fontnyi üzemanyag, plusz a motor is hibamentes, az is minimum 500 font, stb...öszintén...ez nooormális?!?!?!
Most fel akarunk keresni egy angol ismerőst, hogy mit tehetünk, hogy visszakapjuk a legalább az autónkat. 
[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)
"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."
(BattleStar Galactica)
|