Thread: Szmogriadó
View Single Post
Old 01-12-2009, 21:00
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Csakhogy Csernobilkor VOLT riadó... Felhívták mindenki figyelmét, főleg a terhes anyákét, hogy lehetőleg ne tartózkodjanak szabad levegőn...tudom, mert én akkor voltam a láthatáron...Hallottam, hogy mennyire paráztak ettől akkor otthon...
Igen, volt riadó (vagy hát nem egészen, csak féligmeddig, mert utólag riadóztatták a jónépet). Teljesen hasonló a mostanihoz (csak akkor mégjobban megkéstek, de azért a késéssel most sem spóroltak). Most azt mondták, hogy ... MOST!... kezdődik a szmogriadó, holott már napokkal előtte felhívhatták volna a lakosság figyelmét, hogy előfordulhat, hogy lesz ilyen, legyenek kedvesek felkészülni.

Az akkori is hasonló volt. (Én akkor már megvoltam.) Felrobbant, majd a légáramlat elkezdte teríteni európa közepét. Majd amikor már Magyarország is kapta az adagot (tehát a jelzett "cucc" már az ország felett volt bőven), akkor hirtelen bemondták, hogy .... MOST!!!... akkor veszély van, húzzál haza, ne tartózkodj kint. Köszi. Ha meg már előtte kint tarózkodtál 2-3-4-X órát, aztán 2 hónap múlva elvetéltél, vagy halva született a gyereked... Akkor pont annyit közöltek, amennyit most közöltek. "Ja, bocsika..."

Lehetett volna szólni előre akkor is, és most is. De nem tették meg. Ez a párhuzam. És nem az a ynomorult "riadó" szó, amin a kiakadás történt.

Hanem az, hogy palira veszik a lakosságot, és a sok flótás meg csak ugrál, ahogy fütyülnek... Mert már annyi értelem se csillan a lakosság nagyrészének a szemében, hogy legalább egy alap kérdés megfogalmazódna benne, hogy "hogy is van ez?".

Nem. Inkább eladjuk a gázmezőnket idegeneknek, hogy ne mi termeljük ki, mert veszteséges kitermelni... (Igen? Azok, akik megvették, azok hogyhogy nyereséget produkálnak belőle? Hát én ezt nem értem......... -no comment.)
Ok, eladtuk. Ok, nem kell ide az arab gáz, meg semmilyen gáz sem kell. Jöjjön csak a finom orosz gáz. Amit az ukránok lefölöznek. Ha egyátlalán megkapták... (Erős a gyanúm, hogy amit "elloptak", annak a nagyrészét oda se nyomta az orosz.) De ez most lényegtelen. A lényeg az, hogy ha nem tennék ki az okosok, vagy a felmerült példával élve, nevezzük őket "haladóknak", az országot ennyire függővé az egyoldalú orosz kiszolgálástól, akkor nem lenne gázprobléma.
De ha már gázprobléma van, és nincs elég. És nem kapunk. És a tárolóoink kifogyófélben vannak. És a saját gázunk sem a miénk már. Miért is adjuk el másnak? Oké, nemes gesztus másoknak segíteni, de miért kell ezt magyar lakosoknak elszenvednie? Na mindegy. Térjünk vissza oda, hogy ha nem lennének a haladóink ennyira amtőrök (illetve hát vágom én, hogy haladók, cask ugye a sok sok kenőpénz miatt nem igazán villogtatják a tudásukat!!..), akkor nem lenne gázprobléma. Ha nem lenne gázprobléma, nem lenne káros füstképződés sem a szemétégetésből. Ha nem lenne füstölés, nem lenne ekkora szmog sem. Ha nincs szmog, nincs szmogriadó sem.......

Úgyhogy sajnálatos módon, bármennyire is szeretnénk elfeledkezni róla, a gázkérdés, a hazai politika, a külföldi politika, az egész EU politikája összefügg azzal, hogy az arcodba mondják 11 óra 3 perc 49 másodperckor, hogy ... MOST!!!... akkor márpedig szmogriadó lesz, nem feledkezhetünk meg róla. Ráadásul átgondolatlan, idióta szabálykerettel. Punktum...
Ismét köszönjük.

Last edited by [HTPA]GeeForce; 01-12-2009 at 21:05..
Reply With Quote