Thread: Szmogriadó
View Single Post
Old 01-12-2009, 16:00
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

valószínűleg megint én vagyok a hülye, de (mint ahogy azt Ati már említette saját magára vonatkozóan) nekem pl nincs se TV-m, se rádióm. Nem járatok újságot sem. Egész héten dolgoztam mint az állat, látástól vakulásig, úgyhogy internetezni se interneteztem, lévén hogy amikor reggel 6-kor már melózok, és este 9kor még mindig, akkor amikor hazaérek, első dolgom enni, zuhanyozni, és aludni.. (Na jó, kicsit előtte kezdtem, és később fejeztem be, átlag napi 13 óra. Nagyleltár volt.)

Történetesen 100.000 lakosnál nagyobb lélekszámmal bíró városban lakom, de maradjunk Budapestnél, csakmert azon példáloztok/példálozunk.

Felmerült a megoldás, miszerint ha egy bizonyos határértéken felül van 2 napon át a légszennyezettség, akkor szmogriadót rendelnek el.
Ez derék dolog, támogatom, sőt, örülök neki!
De totál jogos az, hogy ne egyik pillanatról a másikra legyen bejelentve, hogy akkor .... MOST! ... szmogriadó.

Mivel kaotikusan kígyózó agytekervényeim abnormálisan gondolkodnak, ezért nem értem a következőt:
Ha 2 napon át kell megütni a határértéket, hogy be lehessen jelenteni egy ilyen riadót, akkor kérdem én miért nem jelentik be ELŐRE? Mert nem lehet? Mit nem lehet? 2 napon át folyamatosan határértéken felül volt valami fajta szennyezettség nem?
Számomra úgy lenne logikus, hogy bejelentik, hogy MOST átléptük a határtértéket, és HA ez így marad, akkor 48 óra MÚLVA szmogriadó lesz...
Ezt be lehet mondani a TV-ben, be lehet mondani a rádióban, sőt, 2 napon át benne lehet a reggeli újságban is, sőt, 48 órán keresztül lehet rúla írni a neten is. SŐT még akár ki is lehet plakátolni.

Nem lehet előre szólni? Szerintem lehet. 2 nap alatt pedig az olyanokhoz is eljut a hír, akik nem hallgatnak rádiót, és nme néznek TV-t, sőt, újságot is hébe-hóba vesznek csak, és nem járatnak rendszeresen napilapot.

Ennyit arról, hogy "nem lehet előre szólni". De. Lehet. Az más kérdés, hogy nem akarnak. Vagy töketlenek, és nem vágják mi is van. Ezt nem a lakosságon kéne leverni.

Ebbe a topicban kicsit off, de tökéletesen ide vág. Jövőre Európa kultúrális fővárosa leszünk, ezért be lett vezetve, hogy nem cigizhetsz az utcán. Se köztereken, se közintézmények előtt, sem buszmegállókban, sem ezeknek X méteres körzetében.
Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem gyújthatsz rá odakint, sehol. Ezzel én pl egyet is tudnék érteni, mert bokáig cigicsikkekben tapos az ember. De én pl dohányzom. És nekem szokásom a buszmegállóban rágyújtani, amikor várakozom. (Az más kérdés, hogy nem szokásom a földre dobálni a csikket.)

Jön a rendőrautó, és lassít. Megáll. Kiszáll az ember, és szól, hogy talán nem kéne dohányoznom. Merthogy úgyegyébként tilos. (Én meg pislogok, mint egy béka...) Hát odamegyek a kukához, és elnyomom a csikket, és kidobom a hamutartóba a kuka szélén.
Erre megkérdezem, hogy miért tilos (a rendőr fiatal volt, talán 25-6-7 éves körül, és egyáltalán nem volt bunkó, tök tisztességesen szólt hozzám), és őe elmondta. Megértettem, és mondtam neki, hogy ez király, de ezt honnan kellene tudnia egy átlag embernek? Mire a válasz az volt, hogy mert bemondták a helyi TV csatornán...

Ez tök jó. A helyi tv csatorna az, amit az se néz, akinek van tv-je. nekem meg ráadásul még nincs is. KÖSZI. Még jó, hogyn em büntettek meg, mert egyébként azóta amióta itthon vagyok net közelében, utánanéztem, és tényleg van ilyen szabály. Más kérdés, hogy tudtam, hogy mit kell keresni, és még úgy is eltartott egy ideig... Ebből arra következtetek, hogy aki nem keresi (márpedig miért keresne ilyesmit bárki is, hiszen nem is tud róla), az a büdös életbe meg nem találja ezt.

Ezek után az ember megnéz egy híradót, és miről szól? Arról, hogy 5000 kilóméterre innen meghalt 13 ember. Meg 8000 kilóméterre innen letörött a szinésznő mükörme. Meg hogy a KisPista bácsit megbüntették, mert 70 éves, és fözött magának 3 deci pálinkát, mert nem tudta eltenni télire a körtéjét.
Minden híradó parasztvakítás. Semmi használhatót nem mondanak be. Nagy nulla az egész. Nem véletlenül nincs TV-m. Ezért nincs. Nem fizetek havi 3-4-5-6-7-8 ezer forintot, hogy a semmit nézzem...
Reply With Quote