Quote:
Originally Posted by Szecsa
Nagyon szépek ezek a helyek. Van arra valami turista utvonal is? Csak elvinném ilyen szép helyre a barátnőmet sétálni 
|
A budai hegységben szinte csak turistautak vannak, ott nagyon nem tudsz tiltott helyre keveredni.
Most konkrétan erre mentünk: Hűvösvölgy

Nyéki-hegy

Vadaskerti-hegy

Határ-nyereg

Hármashatár-hegy

Fenyőgyöngye

Árpád kilátó

Apáthy-szikla

Ördög-árok

Széher út

Kuruclesi út

Budakeszi út

Tündér-hegy oldala

Szépjuhászné

Nagy-Hárs-hegy

Nagy-rét

Hűvösvölgy
Egy kis sétához jó kiindulópont lehet Hűvösvölgy, könnyen megközelíthető. A Gyermekvasút állomásaitól is el lehet szép helyekre jutni könnyen, akár Szépjuhászné, akár János-hegy (ez megtévesztő név, sokan azt hiszik, hogy ez fent van a hegyen, de nem, innen mászni kell, ha a kilátóhoz akarsz jutni), de megáll a Vadasparknál is. Normafától is el lehet indulni szép helyekre, onnan is vannak szép kilátások. A Hármashatár-hegy környéke is szép, vannak régi bunkerek is fent, amiket meg lehetnézni. Picit nehezebben megközelíthető a Virágos-nyereg, de szép, és ott van kicsit távolabb egy kápolna a puszta közepén, azt mindenképp érdemes megnézni. Szóval van sok szép hely a budai hegyekben. Ha kicsit messzebb akarsz menni, akkor tudom ajánlani még mindig a budai hegységet, de a biatorbányi részt. A pirossal jelzett turistaút egy kört ír le, olyan 25km hosszan. Vannak benne húzós részek, ahol sokat kell mászni, de a kilátás kárpótol mindenért. Nagyon szép helyekre visz el, amik szerintem sokkal szebbek, mint a budai hegység többi része. (Szervezett keretek között előreláthatólag március 22-én lesz itt túra, akkor van nevezés is, de cserébe kapsz útközben egy kis ellátást, meg a végén szép emléklapot. A tömeg miatt talán kevésbé romantikus.)