És sztrájk:
Én megértem azt, hogy mindenkinek jól jön egy kis pluszpénz, ma magyarországon nem tudsz olyan ÁTLAGEMBERT mutatni, akinél ne kéne el egy fizetésemelés vagy legalább egy kis jutalom.
De vajon ők akadályozzák a társaikat abban, hogy eljussanak oda, ahova el szeretnének? Például munkahelyre, ahova esetleg Volán járat nem is közlekedik, és ahonnan talán a jövőbeli eseteket elkerülendő a vétlen dolgozót kiteszik emiatt (Igen konkrét esetet is tudok kettőt.)!?
Vagy a hetek óta tervezett szabadságodba belerondít-e bármelyik, mondván, "jaj nekem több pénz kell és ha nem adják meg, sajnos így jártál..."?
Sztrájkoljanak, csökkentsék a járatszámot, vagy mittudomén. De milyen dolog az, hogy arra a kérdésre: "Mikor lehet legkorábban megtudni, hogy egy adott vonat elindul-e?" azt a választ kapom, hogy "Hát, ha elindult...!"???
Nem nézem gépeknek őket (ahogy ezt fentebb írtátok), nem gondolom, hogy ők nem érdemelnének többet (fogalmam nincs mekkora a vasutasok keresete), de azt tudom, hogy én sem érdemlem meg azt, hogy a sztrájkolók miatt le kelljen mondanom arról, amit hosszú hetek óta tervezek, és amit szerintem legalább annyira kiérdemeltem, mint amennyire ők a pluszpénzeket... ha nem jobban.
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|