Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Azért már ne haragudj,de a kérdésedre a válasz: köszönd meg nekik  ők is emberek, és nem kéne hogy robotnak nézd őket. csak azért mert esetleg egy piszkosabb szarabb állása van, mert esetleg nem tudott tovább tanulni, vagy csak szimplán lusta vagy hülye volt, még ő is ugyanolyan ember mint te. és mintahogy neked is, neki is jól esik a megbecsülés. hidd el a vonatok is pontosabbak lennének,ha az emberek nem néznék le őket. jobb munkamorál pontosabb gyorsabb munkát eredményez ez tény. már pedig ha egy ember érzi,hogy lenézik az emberek, az nem éppen morál javitó dolog...
pl pincér vagy bejön egy vendég és mondjuk lefaszkalapozva mondja, hogy hozz egy sört és vmi kaját, de azonnal, és ezért egy kanyi borravalót sem ad mennyire fox sietni neki amikor következőre kér??? esetleg biztos hogy egy frissen csapolt sört adsz neki, vagy az órája ott álló korsót, amibe csak a habott szedted eddig???
|
Ez esetben minden adófizető köszönje meg nekem, hogy hajlandó vagyok tanulni és sikeresen vizsgázni, mert ezáltal nem megy a levesbe a pénzük.
A pincéres dolgot meg abszolút nem értem, elvégre itt nem az egymás között lezajló kommunikáció stílusáról volt szó, hanem arról, hogy köszönettel tartozunk-e a munkájukért, vagy sem. Erre mondom én azt, hogy külön köszönettel nem tartozunk. És most itt különítsuk el a kérem/köszönöm általános használatát, mert bár az alapvető dolog, de nem hiszem, hogy különösebben átgondolt lenne.
Én azt mondom, hogy a világ már csak olyan, hogy mindenki csinálja a saját dolgát és ne sértődjön meg azonnal, ha nem simogatják meg a buksiját minden mozdulata után. Még ha nem is sokáig, de dolgoztam a tuskóban árufeltöltőként és tudod hány köszönömöt kaptam?(költői) Még akkor sem, mikor hajnali 3 órakor 5 literes vénusz étolajat kellett kihorgásznom két idiótának a raklap aljáról.
Ha jól emlékszem, az elismerés utáni vágy a piramis csúcsa. Előbb az előző 3 szint kell, hogy teljesüljön, márpedig a biztonságérzet az utasokat abszolút elkerüli szvsz.