View Single Post
Old 12-16-2008, 08:02
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Betelgeuse View Post
Teljesen normális, hogy ha nincs pénzem valamire akkor ellopom...
A fentebbi hozzászólások igen nagy része arról szól, hogy zenét, filmet, és bizonyos esetekben játékokat letölteni az internetről legális. Mivel ezek a cselekmények nem ütköznek törvénybe, miért használod a 'lopás' szót? Igen, nincs ennyi pénzem, pedig magasan átlagon felüli bevételem van havonta. Igen, amig nem törvénytelen zenét/filmet letölteni, le fogom.
Majd ha az állam gondoskodik arról, hogy megvehetőek legyenek ezek a dolgok, meg fogja venni a nagyközönség.

Csak egy példa:
Eléggé köztudott, hogy szeretem a Prodigy-t. Az összes nagylemezük megvan eredetiben. A kislemezek nagy része is eredetiben van meg. 3 kislemezt (maxi CD-kről van szó) külföldről szereztem be. 1-et akkor vettem, amikor síelni voltam, 2-t meg egyik haverommal vetettem, aki Németországba ment fél évre tanulni, és ő hozta nekem haza.
Igen. Van 4 lemez, amit az internetről töltöttem le.
Miért tettem így? Elmondom:
Azért tettem ezt, mert Kedves hazánkban, Magyarországon NEM LEHET megvenni. Fizikailag. Nem léteznek. Soha nem is voltak bolti forgalomban, és soha nem is lesznek. Bár lehet, hogy én vagyok a béna, de eddig Budapesten, Veszprémben, Baján, és Pécsen végigjártam szinte az összes boltot az elmúlt évek során, ahol CD-t lehet vásárolni. Az esetek 90%-ában nem is hallottak azokról a lemezekről... A maradék 10%-ból 5%-ban közölték, hogy "hát öreg, lehet hogy Angliában megjelent, ha meg akarod venni, menj oda..." A maradék 5-ben meg teljes idiótaságokat hadováltak... Olyanokat mondtak, hogy "ilyen régi lemezt már nem árulunk" (ezt azután, hogy közöltem 2 hete jelent meg...), meg olyanokat, hogy "miattad nem fogjuk megrendelni, más eddig nem kereste..." (micsoda kereskedelmi érzék...)
Ennyit Magyarországról, és arról, hogy sokezer FT-ot költöttem arra, hogy felkutassak egy boltot, ahol legálisan vásárolhatok. Nem sikerült.

Persze sokat meg tudtam venni. A nagy albumokat 4-6 ezer Ft között vettem, a kislemezeket 1800-2700 Ft között.
Amit külföldön vettem (illetve vetettem) átszámolva durván 900 Ft-ba kerültek, az egyik pedig 1200-ba.

Kérdem én: Magyarországon MIÉRT kell felverni az árakat a csillagos égbe? Brutálisnak tartom, hogy szerintem a világ egyik legdrágább országa vagyunk, csak éppen az átlagbérek vannak a béka alatti hajópadló sárga lapja alatt 8 lábbal....
Miért van az, hogy amerikában egy mekbúk 200.000 Ft, itthon meg 500.000 Ft?

A magyar állam RÁKÉNYSZERÍTI az embereket arra, hogy a kiskapukon keresztül közlekedjen. Büszke vagyok arra, hogy rengetek CD lemezem, illetve DVD filmem, játékszoftverem eredeti, de igenis ha nem teszik lehetővé számomra, hogy megvegyem azt, amit akarok, akkor meg fogom keresni a módját, hogy megszerezzem. Ha fizikailag nem tudom megkapni boltban, ha megkapnám, de olyan irreális árat írnak rá, ami még viccnek is durva, akkor igenis le fogom tölteni, főleg ha legális a letöltés. Magyarul nem lopok. Amig a törvény nem mondja ki hogy lopás, addig nem az. Ennyi.

Last edited by [HTPA]GeeForce; 12-16-2008 at 08:06..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post: