View Single Post
Old 11-13-2008, 12:39
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%
Default blikk/pepsifoci

A titokzatos közgazdászt Rákóczy István, az MLSZ elnökségi tagja ajánlotta a Fradit kizáró bizottságba.

Hétfőn hozták nyilvánosságra azt a listát, amelyből kiderült, kik zárták ki a Ferencváros labdarúgócsapatát az NB I-ből 2006. július 25-én. Bárányos László, dr. Laczkó János, dr. Pálfay Szilárd, dr. Pere József, Horváth József, Szendrő Dénes és Riklik Anett hozta meg az utóbbi évek legfontosabb döntését a magyar futballban.

S hogy kik ők? Miként kerültek a bizottságba?

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a sportág hosszú ideje legnagyobb horderejű döntését a megyei tagszövetségekre bízta, nekik kellett személyeket javasolni a fellebbviteli licencadó testületbe. Öt férfi tagról már hétfőn kiderült, melyik vidéki szövetséghez köthetőek, míg a nyilvánosságot korábban vállaló dr. Laczkó János a Budapesti Amatőr Ökölvívó-szövetség elnöke.

Egyedül Riklik Anett kilétét fedte homály. A Blikk megtudta, a közgazdászt dr. Rákóczy István, a Baranya Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke javasolta.

– Az MLSZ kérte fel a megyei tagszövetségeket, hogy javasoljunk személyeket. Horváth József mellett Riklik Anettet ajánlottam, mert fiatal, agilis lány, aki munkájával sokat segít nekünk a megyei szövetségben – jelentette ki dr. Rákóczy. Riklik és a hat másik tag személyét az MLSZ elnöksége hagyta jóvá. Dr. Rákóczy Istvántól megkérdeztük, vizsgálták-e, hogy a tagok megfeleltek-e az európai szövetség kritériumainak. A döntés meghozatalakor 25 éves Riklik aligha rendelkezett az előírt ötéves gyakorlattal.

– A licencadó testület vezetője azt mondta, megfelelnek a személyek. Nem értem, miért kellett volna utánanéznünk! – mondta Rákóczy.

A Fradit kizáró bizottság névsorát az MLSZ azért adta ki, mert az FTC Pártolói Egyesület kezdeményezésére a bíróság kötelezte rá. A Ferencváros több jogászt felkért, vizsgálják meg, a szabályzatban leírtaknak megfelelt-e a bizottság öszszetétele.
Reply With Quote