100%fradi, pepsifoci
A Ligakupában két mérkőzésen őrizhette a Ferencváros kapuját Megyeri Balázs. A fiatal hálóőr a 100%Fradi sportmagazinnak elmondta, az utolsó pillanatban hiúsult meg egy komoly angliai szerződése, valamint azt is elárulta, ki a példaképe, és milyen rituálékkal készül egy-egy összecsapásra.
Megyeri Balázs a Honvéd és a Fehérvár elleni Ligakupa-meccseken állhatott a zöld-fehérek hálója előtt, és megbízható teljesítményt nyújtott. Bár bajnokin egyelőre még nem kapott szerepet, biztos benne, hogy hamarosan eljön az ő ideje is.
– Nem mondta senki, hogy hányadik számú kapusnak szánnak. Szerintem nálunk nincs is nagyon ilyen hierarchikus sorrend. Most úgy tűnik, hogy Williams élvezi az edző bizalmát, előtte viszont Holczi védett. Bízom benne, és azért fogok dolgozni, hogy előbb utóbb rám is sor kerüljön – nyilatkozta a portás a 100%Fradinak, majd arra is visszaemlékezett, miért nem maradt Angliában egy nagyon sikeres bristoli időszak után.
– Idén év elején közölték a vezetők: ha úgy gondolom, hosszabbítanának velem, én lehetnék a felnőtt csapat harmadik számú kapusa, mivel a riválisaimtól megválnak. Májusban szinte már kész tény volt, hogy maradok, elő volt készítve a szerződés, aztán az utolsó pillanatban közölték, hogy mégsem számítanak rám. A csapattársaim később mondták, hogy valószínűleg én is az edző „átváltozásának” lehettem az áldozata. A rájátszásban a Hull City elleni vereséget követően, ugyanis teljesen megváltozott, nem bízott a korábbi alapembereiben, újakat próbált ki, senki sem értette, hogy mi történt vele.
Megyeri ifjú korában kényszerből állt a gólvonalra, és eleinte igencsak utált védeni. Aztán egy bizonyos Peter Schmeichel hatására komolyra fordultak a dolgok, a Fradi tehetsége ma is a dán legendát tartja példaképének. Az itthoniak közül Szűcs Lajos a favoritja, a meccsekre pedig igen szokatlan módszerrel készül fel lelkileg.
– Csakúgy, mint minden kapusnak, nekem is megvannak a babonáim, a mérkőzések előtti rituálék. Ami a legfontosabb, és sose hagynám ki, az a „Minden héten háború” című film, illetve ennek egyik részletének megtekintése. Al Pacino egy amerikai csapat futballedzőjét alakítja és olyan odaadással, átéléssel tudja fanatizálni a játékosait, hogy rám is nagy hatással van. Ezt minden meccs előtt meg kell néznem, hogy megfelelő vérmérséklettel állhassak a kapuba.
|