View Single Post
Old 11-11-2008, 09:06
Reni Reni is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Ezt a demegagóg szöveget... Mintha Marxtól idezgettek volna... Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna miért nem adódik a Vörörkereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat... Azért nem adózik az egyház, mert nem része a gazdaságnak... Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés, és persze vannak jópáran, akik el se bírják képzelni, hogy lehet más cél is, de nem kéne bedőlni nekik... A magam részéről én se vagyok vallásos, de ennek ellenére úgy gondolom hogy a mai világban nagyobb szügség van az egyházra mint valaha... Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek... Persze ez sokaknak szúrja a szemét... Évszázadok óta a tolerancia és a szabadság eszményeivel takarózva vernek szét mindent ami képes lehet a tömegből közösséget formálni, és mer állást foglalni arról mi helyes és mi helytelen... Persze az is lehet, hogy csak én nem vagyok erre a világra való...

Nagyon nem vagy képben, egy lapon sem lehet említeni a Vöröskereszttel vagy a Máltai Szeretetszolgálattal. Ők bármit szívesen fogadnak és udvariasan megköszönik, ha viszel valamit, pedig nem az övék lesz hanem egy rászorulóé kitudja merre a világban. Nem zsarolnak, nem flegmáskodnak, szerények megköszönnek mindent.

A stólapénz max papíron önkéntens adomány, de a valóságban NEM az! Amikor konkrétan megmondják mennyit pengessek ki + visszamenőleg az egyházadót is különben szevasz, nem gondolom hogy önkéntesen adom, hanem kényszerből különben nem kapom meg azt a szolgáltatást. (pl.temetés, eskövő vagy mise)
NEM jótékony célra fordítják, nem a szegények vagy az éhezők, a betegek megsegítésére ( ha így lenne fel sem vetőtött volna a kérdés) hanem nagyrésze annak a zsebében marad fizetéskiegészítés gyanánt aki elvégzi a szolgáltatást. Amivel semmi bajom. Viszont mivel jövedelem van belőle nem értem miért nem kell ezután adózni? Csak az ok, az érv érdekel, nem világot akarok megváltani.

Azt írod:

'Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek'

Ezt megteszi a kisfiam osztályfőnöke is ( és gondolom még sok ilyen ember van akiket nem is ismerek), nála jobb és segítőkészebb, önzetlenebb embert keveset találni, neki mégis kell adóznia. Miért?

Érvként egyáltalán nem volt meggyőző amit írtál.

Last edited by Reni; 11-11-2008 at 09:13..
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Reni For This Useful Post: