Quote:
Originally Posted by komisz86
Ezt a demegagóg szöveget... Mintha Marxtól idezgettek volna... Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna miért nem adódik a Vörörkereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat... Azért nem adózik az egyház, mert nem része a gazdaságnak... Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés, és persze vannak jópáran, akik el se bírják képzelni, hogy lehet más cél is, de nem kéne bedőlni nekik... A magam részéről én se vagyok vallásos, de ennek ellenére úgy gondolom hogy a mai világban nagyobb szügség van az egyházra mint valaha... Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek... Persze ez sokaknak szúrja a szemét... Évszázadok óta a tolerancia és a szabadság eszményeivel takarózva vernek szét mindent ami képes lehet a tömegből közösséget formálni, és mer állást foglalni arról mi helyes és mi helytelen... Persze az is lehet, hogy csak én nem vagyok erre a világra való...
|
Nagyon nem vagy képben, egy lapon sem lehet említeni a Vöröskereszttel vagy a Máltai Szeretetszolgálattal. Ők bármit szívesen fogadnak és udvariasan megköszönik, ha viszel valamit, pedig nem az övék lesz hanem egy rászorulóé kitudja merre a világban. Nem zsarolnak, nem flegmáskodnak, szerények megköszönnek mindent.
A stólapénz max papíron önkéntens adomány, de a valóságban NEM az! Amikor konkrétan megmondják mennyit pengessek ki + visszamenőleg az egyházadót is különben szevasz, nem gondolom hogy önkéntesen adom, hanem kényszerből különben nem kapom meg azt a szolgáltatást. (pl.temetés, eskövő vagy mise)
NEM jótékony célra fordítják, nem a szegények vagy az éhezők, a betegek megsegítésére ( ha így lenne fel sem vetőtött volna a kérdés) hanem nagyrésze annak a zsebében marad fizetéskiegészítés gyanánt aki elvégzi a szolgáltatást. Amivel semmi bajom. Viszont mivel jövedelem van belőle nem értem miért nem kell ezután adózni? Csak az ok, az érv érdekel, nem világot akarok megváltani.
Azt írod:
'Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek'
Ezt megteszi a kisfiam osztályfőnöke is ( és gondolom még sok ilyen ember van akiket nem is ismerek), nála jobb és segítőkészebb, önzetlenebb embert keveset találni, neki mégis kell adóznia. Miért?
Érvként egyáltalán nem volt meggyőző amit írtál.