View Single Post
Old 11-11-2008, 08:34
Betelgeuse
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Ezt a demegagóg szöveget... Mintha Marxtól idezgettek volna... Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna miért nem adódik a Vörörkereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat... Azért nem adózik az egyház, mert nem része a gazdaságnak... Valami egészen más célt szolgál mint a profittermelés, és persze vannak jópáran, akik el se bírják képzelni, hogy lehet más cél is, de nem kéne bedőlni nekik... A magam részéről én se vagyok vallásos, de ennek ellenére úgy gondolom hogy a mai világban nagyobb szügség van az egyházra mint valaha... Egyszerűen azért mert értékeket közvetít és közösséget épít, hitet, célt ad az elveszett embereknek... Persze ez sokaknak szúrja a szemét... Évszázadok óta a tolerancia és a szabadság eszményeivel takarózva vernek szét mindent ami képes lehet a tömegből közösséget formálni, és mer állást foglalni arról mi helyes és mi helytelen... Persze az is lehet, hogy csak én nem vagyok erre a világra való...
A vöröskereszt rászorulókon segít, mit csinál az egyház? Évszázadokon keresztül loptak csaltak, hazudtak és öltek Isten nevében. Nem az egyház adja a hitet inkább kihasználja az emberek hitét.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to For This Useful Post: