Radványi Miklós, a DAC magyar pályaedzője szerint még a Slovan Bratislava kispadján sem értették a dunaszerdahelyi balhé okát. A szakember a pepsifoci.hu-nak elmondta, Pinte Attilával először ki akartak menni a szektorhoz, ahol verték a magyar szurkolókat, de a játékvezető nem engedte nekik.
-Bent az öltözőben beszéltünk a Slovan edzőivel, nekem mindketten azt mondták, hogy ők semmit sem láttak, amiért ezt a fellépést kellett volna alkalmaznia a rendőröknek – mondta Werner Lorant segítője a pepsifoci.hu-nak. – Mi sem láttunk semmit, de az igaz, hogy mi a pályát néztük, s csak akkor figyeltünk oda, amikor már kitört a balhé. Akkor azonnal az öltözőbe parancsolt minket a bíró. Pinte Attilával ki szerettünk volna menni a szurkolóinkhoz, mert tudtuk, hogy valami komoly baj van, de a játékvezető nem engedett senkit sem vissza.
Mi volt az első reakciójuk a történtekre, mennyire befolyásolta ez a csapatot a folytatásban?
– Mi az öltözőben voltunk, így azt, hogy ténylegesen mi történt, csak utána tudtuk meg. A videofelvételeken semmilyen előzmény nem látszik, így tényleg nem értem, mi szükség volt erre a fellépésre. Nagyon sajnáljuk, hogy ez történt és remélem, hogy mielőbb felépülnek azok, akiket megvertek.
Sokakat nem lepett meg, hogy balhé lett a vége. Dunaszerdahelyen mit vártak a találkozótól?
– Én nem gondoltam arra, hogy ez lesz. Csodálatos volt a hangulat, remek volt a szurkolás. Volt egy kis heccelés a drukkerek között, de ennyi minden mérkőzésen megtörténik. Nekünk is végig kell hallgatnunk a meccseinken, amikor szidják a magyarokat.
Ezek szerint mindennaposak a magyarok elleni szidalmak a szlovák focipályákon?
– Legutóbb, Nagyszombaton mondjuk parázs volt a hangulat, ott például sok mindent hallhattunk a hazaiaktól. De azért nem mindig olyan komoly dolgok ezek, nem mindig olyan veszélyes a helyzet. Bár mindig vannak ilyen hangok, ezek inkább csak elszigetelt jelenségek. Én még a régi csehszlovák ligában játszottam, akkor is volt ilyen, most is van. Sajnos megszokott dolgok ezek, de az esetek többségében csak kisebb csoportokról van szó.
Számít-e büntetésre a DAC? Mert szlovák vélemények szerint rendezői hiányosságok is voltak a meccsen.
– Nem lett volna itt semmi baj, ha a rendőrök nem mennek neki indokolatlanul a szurkolóinknak. Én nem hiszem, hogy minket kellene megbüntetni, s remélem, hogy a következő meccsünkre nem kapunk semmilyen pályabezárást, vagy bármi más büntetést.
|