Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
ha mondjuk taxizok, akkor már igen  és taxisként nem fogok mercit venni hitelre, ha tudom, hogy közel nem biztos,hogy tudom törleszteni...
Nem mondtam, hogy olyan jó helyzetben lenne a mezőgazdaság,sőt tudom, hogy a legtöbb földműveshez képest még a templom egere, is fuxos kulák. Csak arra világitottam rá,hogy pl a gazda tüntetésen nem azok a tényleg rossz helyzetben lévő gazdák voltak, hanem a tehetősebbek...
|
Direkt ezért írtam le, hogy jó állapotban volt a gazdaság. Akkor senki sem lehetetlenítette el a helyzetüket, ezért volt lehetőségük beruházni, hogy fejlettebb, produktívabb legyen a gazdaság. És ez a gazdasági helyzet omlott össze.
Ránézésre pedig lehet, hogy tehetősebb, de sanszos, hogy nyakig el van adósodva, és azok ellen tüntetnek, akik ezt tették vele.
Akik pedig alapból rossz helyzetben vannak azok esélyes, hogy egyedül, esetleg családi vállalkozásban dolgoznak. Akiknek volt esze, nem lépett ki rögtön a TSZ-ekből, ahogy tehette... Ha nem kényszerből tömörülnek termelő szövetkezetekbe, nagyon jól működő termelő közösségeket alakíthatnak ki - nyugaton is ezt csinálják.