Quote:
Originally Posted by Ati
Abba még senki nem hald bele, hogy az állami vagyont valaki eladta az ismerősének. Abba viszont már igen, hogy valakire rágyújtották a házát.
|
Gondolom azok, akik maradandó károsodást szenvedtek, illetve meghaltak az egészségügyi reformok következtében, másként vélekednek erről a témáról.
Bár ez inkább nyugdíjreformnak tűnik. Minél többen halnak meg, annál kevesebb nyugdíjat kell kifizetni később.
Érdekes. Ezt 70 évvel ezelőtt népírtásnak hívták. Mármint azt, amikor mesterségesen meggátolták, hogy az emberek természetes módon múljanak ki.
Hogy repül az idő... Nem hiába... Változnak az idők. Mára a "tömeggyilkos" szó idejétmúlt lett, helyét a "reformer" váltotta fel.
Mi a különbség?
Ha tarkón lőlek egy szegeccsel, vagy ha a halálig ellehetetlenítem az életedet, a végeredmény ugyanaz. Nem azért halsz meg, mert egy szép élet végén a biológiai funkcióid leállnak. Maguktól. Valóban. A módszerek mások. De a végeredmény ugyanaz. És a végeredmény nem jó. Borzalmas. Sőt. Riasztó.
Lehet leszólni a tűntetőket.
Össze lehet őket mosni a vandálokkal.
Hiszem, hogy ez a két csoport nem fedi le egymást.
Továbbra is furdal a kíváncsiság, hogy miért mindig a 2. lépéssel kezdik az el az emberek a történetek mesélését.
Miért mindig úgy kezdődik, hogy "a randalírozó tűntető aki kiment az utcára..."?
Miért nem úgy kezdődik, ahogy valóságban kezdődnie kéne?
Úgy, de úgy szeretném, ha végre valahára valaki bőségesen kifejtett, érdemi választ adna arra a kérdésre, hogy ezek az emberek: "Miért vannak kint az utcán?"
Soha nem úgy kezdődik egyetlen történet se, hogy a kormányoldal töketlenkedései, hazudozásai, százmilliárdos csalásai, sikkasztásai, stb. miatt az embereknek már elegük van.
Nem.
Nem így kezdődik.
Úgy kezdődik, hogy a mocskos tűntető.
A 2. kérdésem, amire sosem kapok választ senkitől: Ha normálisan lenne kormányozva az ország, akkor is lennének tűntetők?
Saját magamnak válaszoltam már: Nem. Nem, mert nem lenne miért tűntetni.
A 3. kérdés: Ha nem lenne miért tűntetni, és úgy vandálkodna valaki, akkor helyesnek tartanád-e a kőkemény fellépést, és a hosszútávú bűntetést?
Saját válaszom magamnak: Naná! Sőt! Elvárnám, hogy aki ilyet csinál, azt verjék el, és citálják bíróságra, sé ítéljék el.
Ezért szeretném már végre azt látni, hogy
- ne legyen miért tűntetni
- ha nincs miért tűntetni, nem lesznek tűntetők se
- ha nincsenek tűntetők, nem tudnak a vandálok közéjük keveredni, és úgy tenni, mintha tűntetők lennének
- a vandálok gyáva tökfejek, tehát szerintem önmagukban ki se mennének vandálkodni az utcára, mert nem lenne egy tömeg, aki mögé el lehet bújni
Úgy látom, hogy ezzel meg is oldódna ez a probléma az országban.
És örülök, ha valaki más is válaszol a kérdésekre, amiket feltettem, még ha csak magamnak is, hogy le tudjam mérni, hogy rosszul látom-e a helyzetet?
Mert lehet, hogy teljesen buta vagyok, és ez a kormány valóban jót akar az országnak, és az embereknek, és mindent ezek a mocsok tűntetők tesznek tönkre... Remélem azért megnyugtat valaki, hogy ez nem így van.
Más:
1. variáció:
Egy ember felgyújt egy közpénzből közterületre kitelepített szeméttároló egységet (egyszóval: kukát), s ezzel durván 20.000 Ft kárt okoz az országnak. Az ország pénzét az adózók adják az országnak. Mondjuk Magyarországon kb 2,5 millió adózó van. Ez akkor szerintem úgy néz ki, hogy 20.000 Ft /(osztva) 2.500.000 Fővel = 0,008 Ft/Fő.
2. variáció:
Egy ember ellop a közpénzekből 129 millió Ft-ot. Kiszervez a családja cégének 23 millió Ft-ot. Pályázatokat nyeret meg az ismerősei számára 41 millió Ft-ért. Ingatlanok, állami cégek, vagyonok értékesítése során megkárosítja az országot 2 milliárd Ft-tal. Villát építtet 1 milliárd Ft-ért. Új autót vásároltat magának 19 millió Ft-ért. (Nem folytatom, mert még a végén sírvafakadok a számok láttán. Legyen ennyi elég.)
Ez ha jól számolok fejben 3.212.000.000 Ft. Ez akkor szerintem úgy néz ki, hogy 3.212.000.000 Ft /(osztva) 2.500.000 Fővel = 1284,8 Ft/Fő.
A 2. végeredmény kereken 160.600-szorosa(!!!) az 1. végeredménynek.
A kérdés: Melyik ember károsította meg jobban az országot? Sőt. Melyik ember károsított meg jobban téged? Meg engem? Az 1. vagy a 2.? És ezennel be is fejezem, mert a számok magukért beszélnek. Köszönöm a figyelmet.
(Félreértések elkerülése végett, az első bekezdéseken kívüli részek nem kapcsolódnak Ati, az állami vagyon érdekesen történő eljátszásával kapcsolatos hozzászólásához.)