Köszi a tippeket, a boldogságsugár pl fel van húzva maxra, de még nem használtam, jó hír hogy nem kell tökölni a küldikkel. Követség elég az anyabolygóra, vagy célszerű többet ledobni?
A boldogsággenerátornak mi a gyakorlati haszna? Nem pampognak a bolygólakók minuszos boldogságú városok esetén, lehet őket halálra dolgoztatni?
Én most kb 40-50 rendszernél tartok, a jobb rendszerekben 2-3 bolygóval. Néha már így is eltévedek.

Kereskedelmi útvonalnak már csak az anyabolygókat, vagy a lila/zöld/rózsaszín fűszert termelő rendszereket szoktam kiválasztani, a piros/sárga/kék-ből már annyi van mint a szemét, és ritkán fizetnek 20k-nál többet egységenként. Lilára az egyik 70k-t ad, eddig ez a max amivel eddig találkoztam. SD-m általában egyelőre 20-30millió között mozog, mire feljebb mennék, mindig meg kell venni egy rendszert.
Saját bolygókra folyamatosan húzom maxra a védelmi rendszert, így az ellenem irányuló kalóztámadásokkal már csak ritkán foglalkozom.
Ami a terraszint növelést illeti, nálam pont elfér a 18 fajta élőlény meg a 6 fajta fűszer, meg 1-2 ritkaság amit útközben találok.
A groxos bolygórobbantásokkal kapcsolatban igazad van, azért írtam hogy odáig még lusta voltam elutazni, inkább az anyagi biztonságomat építgetem most a központi rendszerek maxolásával bolygónként. Tisztára mint a Hódító!

Azért már kipróbáltam, mit tud a kütyü.
Leírom a saját tippjeimet is a később érkezőknek.
Amit célszerű felszerelésként hordok magamnál, az a full. energiavisszatöltő (10k SD az olcsóbb helyeken); teljes hajóraj javító cucc (25k SD) ez maxolja az összes szövetséges hajót és a saját életerőt is; gyarmatosító kolónia (75k SD); védelmi rendszer (450k SD) tulképp egy vadász műhold amelyik leszedi a támadó hajókat; fűszerraktár (125k SD) duplázza a bolygó tárolási kapacitását (tapasztalatom szerint minden kolónia 5 raktárhelyet jelent a bolygón, a szövetségesek/ellenfelek 5-10 kolóniás anyabolygóit célszerű kolóniaveszteség nélkül bezsebelni) Az árak tájékoztató jellegűek, és darabárra vonatkoznak.
Terraszint növelésre a meteoroknál, generátoroknál praktikusabb a különféle sugarak használata (asszem 200k SD körül vannak), ezeket csak egyszer kell megvenni, és utána az űrhajó energiakészletéből dolgoznak.
Fegyverzetből a lézer és az impulzus van napi használatban, maxra húzva mindkettő elég hatásos érv egy háborúban, erős űrhajórajok ellen pedig antianyag rakéta. Ha már háború: amennyiben 1-3 kolónia van a bolygón, nem érdemes nekiállni levadászni a hajókat, nyíl egyenesen neki a városoknak, és ha nincsenek légvédelmi tornyai egyből a városházát lőni, maxolt impulzusból 2 lövés után behódol, ha vannak tornyok, akkor előbb azokat kiiktatni. Ha elég gyors vagy, mire utolérnek a védőrepcsik, elfoglaltad vagy leromboltad a kolóniákat.
Amiket a lehetőségek szerint a leggyorsabban célszerű maxolni: életenergia és energia, hajtómű, raktér, lézer, impulzusvető, boldogságsugár.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.