View Single Post
Old 10-02-2008, 10:49
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Stev View Post
Kell neked túl alacsonyan repülni!

Egyébként király a játék, mikor kijött a lénytervezője még azt hittem nem fog érdekelni, de aztán mégis! Én nem szeretem robbantgatni a bolygókat, sokkal jobb buli elfoglalni őket. Bár a groxokig még lusta voltam elvándorolni.
Igazából ez játékidő függő (legalábbis szerintem)

Majd ha lesz 300 bolygód, és a groxok a közvetlen szomszédaid lesznek, és percenként 3x támadnak meg, külön naprendszerben, akkor majd rájössz, mennyi mindentől szabadítod meg magad, ha egyszerűen szétbombázod az egész naprendszert a francba...

Hozzáteszem gazdaságosabb is, lévén, hogy egy T0-s bolygót ha elfoglalsz, arra rá kell költened kb 5-6 milliót, hogy felhúzd T3-ra. És akkor még a maceráról nem is beszéltem, hogy oda kell vigyél 9 féle növényt, 6 féle növényevőt, és 3 féle húsevőt, és azokat ott honosítanod kell, hogy stabilizálódjon az ökoszisztéma...

Namármost ez mind szép és jó, csakhogy ez kb 3-4 percedbe kerül, akkor is, ha profi vagy. (És itt még midnig nem beszéltem arról, hogy mennyi rakteret elfoglal a sok növény és állat..............)
Nos 3-4 perc alatt pontosan 9-12x tudnak megtámadni a groxok. Szerinted rá fogsz érni ilyennel babrálni?

Egy T0-s, T1-es bolygó meg az 1 kolóniájávan nem fog tudni ellenállni a grox támadásnak. Tehát minimum T2-re kell felhúzni. De jobb a T3, mert egy T2-es bolygó meg nem sokat termel.

Van egy rakás bolygóm, ami 100 egység fűszert tud raktározni, és azt kb 2-3 perc leforgása alatt meg is tölti, szóval elég gyorsan tudok kereskedni.

Erre szükség is van, mert egy bolygórobbantó bomba legjobb esetben is 2.500.000 SD-be kerül... Ha SOS van rá szükséged, akkor meg általában 4.000.000 SD... Az azért nem kevés pénz.

Egy nagyobb összecsapás a Groxokkal 20-30 millió SD-be is belekerül. (javítási költségek, rakéták, bolygórobbantó bombák, stb....)

10 antianyag rakéta 2.000.000 SD-be kerül, és egy Grox támadásnál azt el is lövöm általában. És akkor még nem csináltam semmit. Csak megvédtem a saját kolóniámat.

És akkor ebbe az egészbe még nem vettem bele, hogy a szövetségeseimmel mi van? Azoknál is van Grox- illetve kalóztámadás... Azoknál is van ökokatasztrófa... Szóval hidd el, amikor többszáz bolygód van, akkor már iszonyatosan durva a játék. tulajdonképpen egy versenyfutás az idővel.

Ha így mérlegelsz, rögtön kiderül, hogy mennyire előnyös kitörölni az anyagi síkból egy egész bolygót...

És akkor még bele lehet venni azt, hogy a semleges bolygókon fejlődnek a lények... Egyre másra tűnnek fel az új birodalmak, amiket vagy leversz, vagy megvásárolsz, vagy pedig szövetségre lépsz velük.

Nekem most jelenleg 14 szövetséges birodalmam van. Többet fenntartani nem vagyok képes. Így is van, hogy csomó időm elmegy azzal, hogy őket védem. Ezért általában alkalmazom az oszd meg és uralkodj elvet. Van, hogy egy nagyobb szövetségesembe beolvasztok egy kisebbet. Ezt úgy csinálom, hogy a nagyobb szövetségesemet pumpálom lóvéval, és megmondom neki, hogy támadja meg (foglalja el) a kisebb szövetségesem bolygóit.

Természetesen a jövedelmező, T3-as szintű, teljesen beépített bolygókat megtartom magamnak. Azokat én foglalom el, és mégjobban megerősítem. Így lesznek 90 meg 100 fűszert termelő bolygóim.
Reply With Quote