A sikeres demokráciára igazán említhetnél példát, mert én még nem találkoztam ilyennel.

Olyan nincs, hogy mind a 4 tag külön gondolkodik, de mindnek igaza legyen. Igenis egy idő után (az első csata után...) lesz 1,2 vagy 3 tag, aki a maradékkal nem fog egyetérteni valamiben, és a többség elve alapján majd azt mondják, hogy "miattad nem jött össze". No, ez máris elnyomás, és kirekesztés, és rossz érzés annak, aki 'alul maradt'. Ebbena pillanatban szűnt meg demokráciának lenni egy szövetség belső elrendezése. Mit lehet tenni? Ha valaki belenyugvó típus, nincsen egyénisége, nincsenek ambíciói, bent marad, és SOHA nem lesz egyenrangú szövetséges, mindig mások fogják megmondani neki, hogy mit mikor hogyan csináljon. (itt megszűnik a játék értelme)
A másik út, hogy igenis megállok a saját lábamon, és kilépek a szövetségből. Vagy átmegyek egy másikba, vagy alapítok egyet, ahova olyanokat veszek be nyilván, akik befolyásolhatóak.
Az egész világon sehol nincs demokrácia, és egyenlőség. Fizikai képtelenség ugyanis a megvalósítása. Ez vonatkozik a játékra, és a valóságra is. Már több tízezer éve eltöröltük a demokráciát és az egyenlőséget, amikor a legerősebb ősember kijelentette, hogy ő fog párosodni, és ő eszik először a zsákmányból...
Az egészen más, ha tudom, hogy van egy jó játékos a csapatban, és hallgatok rá, mert akkornem érzem magam elnyomva. De az sem demokrácia, pusztán észérvekkel alátámasztott, haszonszerzés céljából megtűrt diktatúra.
Külső szemmel ezt lehet demokráciának is hívni, de valójában nem az, mert nem azért állok ki mellette, mert ki akarok mellette állni, hanem mert tudom, hogy azzal én is erősebb, gazdagabb, stb. leszek. Mondjuk még ez áll legközelebb a demokráciához.