A BSA kap egy fülest. Aha. És mit mondanak neki? Mert hogy ha nem azt, hogy többmilliós kárt okozok havonta valakinek az üzletszerű DVD hamisítással, akkor le se fogják carni a bejelentést.
Ha meg igen, kijönnek. Rendőrrel. A rendőrségi feljelentésről egyébként értesíteni kéne az illetőt, ha nem áll kőrözés alatt. Vagy mi? Rámtöri az ajtót a kommandó? Alapos gyanú nélkül?
Az alapos gyanú gondolom vágod, hogy micsoda. Az alapos gyanú az az, amikor beküldenek egy hamisított DVD-t az ujjlenyomatommal, hogy az én írtam. Ez még nem bizonyíték. Ez alapos gyanú. Erre kijöhetnek, igen. (Ha találnak nálam 400 hamis DVD-t, oké, lebuktam. Nálam viszont ilyen nincs, és nem is volt.)
Az nem alapos gyanú, hogy a Kispista bemondja hogy a Nagymiksa lopja a szoftvert.
Hozzáteszem, még ha lenne is hamis DVD-n ujjlenyomatom, életbe rám nem bizonyítják, hogy azt én írtam. Nálam volt, igen. Kölcsönbe kaptam egy házibulin.
És akkor itt elpereskedhetünk 3-4 évig még a semmin. OKé.
Mondjuk kezdjük úgy, hogy kijönnek hozzám ,és első körben találnak 100 legális DVD filmet, meg 100 legális audió CD-t, meg 50 legális programokat tartalmazó CD-ket. Így indítanak, ez van így az asztalomon, meg a környékén. OKé. Vannak másoltak. Igen, biztonsági másolatok. Jogom van lemásolni legális dolgaimat, 1 példányban, saját felhasználásra. (Ezért lett megdrágítva minden adathordozó sok évvel ezelőtt.. Emlékszünk rá gondolom. Valahogy úgy magyarázták, hogy mivel drágább az üres CD, többet a bevételből több jut a kiadóknak, stb, ezzel csökken az ő veszteségük, stb...)
Csak az lesz 2 hónap, mire összeválogatják, hogy mi-mire van kiírva... A végén a BSA megbűntet 80k Ft-ra, mert mondjuk talál valamit. Az sem bizonyítható egyébként, mert ugye vettem a boltban egy CD-t, lemásoltam magamnak, a CD-met meg egy nyaralás alkalmával ellopták a Discman-ommal együtt... Ugye nem várja el senki, hogy kidobjam a kukába a biztonsági másolatot? Azért hívják BIZTONSÁGI másolatnak, nem? Amire jogot szereztem azzal, hogy drágán vettem üres CD-t.
Szóval még a 80k se lesz 100%_osan jogos. De mondjuk oké, kifizetem.
Na, elpereskedtünk pár évig, és fizetek 80 kilót. Na bumm.
De ha kimennek egy céghez, és ott helyben találnak 120 számítógépet, amiből csak 39 van számlára véve, a többi "kamionról", és csak 4 eredeti windows van, a maradék 116 gépen meg hackelt változat, akkor mivan? Instant 10 millás bűntetés.
Hát nem hozzám fog kijönni a BSA.
Másik dolog: miért gyűlöli az ember a rendőröket? Miért fél jobban tőlük már lassan, mint a maffiától? Az ilyenek miatt, hogy az orrod előtt töltik ki a házkutatási parancsot... Meg bevisznek, és szarrávernek. Majd kiderül, hogy ártatlan voltál. Na, akkor gyorsan aláíratnak veled egy papírt, hogy a sérüléseket a rendőrök megjeleése előtt szerezted... Aha, köszi!
A tolvaj, a gyilkos, a beteges elme meg kint rohangál az utcán... De nem, a rendőrség nem a bűnözőket kajtatja, hanem a kis embert vegzálja.... Hát erre csak annyit lehet mondani, hogy A.C.A.B. A.C.A.B. A.C.A.B.!
ui: a gyári vinnel semmi bajom nem lenne, ha nem tartana 4-5 órán keresztül feltelepíteni egy rendszert... Vagy tovább.
formázol
telepítesz
ok, elindul (tegyük fel elsőre, ami elég nagy csoda)
feltelepíted az alaplapot
a videókártyát
a hangkártyát
szükség esetén procit, monitort, nyomtatót, meg még ki tudja mit... (külön külön CD_kről)
és akkor jöhet sorba minden, EGYESÉVEL. abból kiindulva, hogy mindent eredetiben megvettél, a letöltött programjaidhoz megvetted a licensz kódokat, kb 80 CD-t kell ki-be cserélgetned. Meg a másik 80 papírcetlit előszedni a fiókból, amin a licenszek vannak. Aha, értem.
Kezdjük. ACDSee, AcroRead, AnyDVD, Avast, Azureus, Burning Studio, CCleaner, CloneCD, CloneDVD, Deamon Tool, Defender, Easy PHP, eMule, Everest, Explorer, Farmanager, FFDshowPACK, FireFox, FlashGet, Googletoolbarremover, MaxView, Messenger, MobiMouse, MPC, Nero, Notepad++, Affice, Perfectdefrag, PhotoShop, PowerDVD, PSP10, Skype, TotalCMD, uTorrent, VLC, WinAMP, WinRAR, HexEditor, ABCText, ActiveUndelete, Ad-AwareSE, AgentRansack, Aida32, Angry IP Scanner, AntiVirPE, AttributeMagic, AudiograbberPE, Autobackup, Avast! BartCD, Badcopy, BIOSFloppyFormatter, CDRoller, CIAUnEraser, CMenu, DeepBurner, DefragNT, EasyRecovery, FileZilla, Unformat, GeoShell, Ghost, HashCalc, HexWorkShop, IP-Tools, IrfanView, KeyfinderPE, MemoryAnalyzer, MemTEst,NortonDiscDoctor, PartitionMagic, PartitionDoctor, PassMark, PowerQuest, RunTimeUtilities, SectorSpy, UltraEDIT, UltraISO, ... Hagyjam abba? Pedig a felénél se járok annak, amit esetleg jó volna feltelepíteni... Ha csak a kommunikációt vesszük: MSNPlus, Skype, Ventrilo, TeamSpeak, stb... És mindegyik jó ha fent van... Vannak ingyenes programok is, persze. De előbb konfigurálj netet, majd keresgéld meg őket egyesével, és töltsd le, és telepítsd fel.
És ez csak az alap. El lehet kezdeni finomkodni... egy kis EXPERTool.. egy kis Hamachi, egy kis ActiveArmor, egy kis MPlayer GUI konfigurálgatás...
Lehet eret vágnék, ha ezt így kéne csinálni. Régebben én is így telepítettem rendszer, ráment egy délutánom. Hazamentem gimiből, mondjuk 3-kor otthon voltam. Volt, hogy 10-ig ezt csináltam... Mert az eredeti vin 2. próbáőlkozásra ment csak fel a gépre, majd kb 1 órán keresztül képtelen volt csatlakozni a netre, mert rosszul telepített fel valami drivert, el kellett távolítani az összes drivert manuálisan, és újratelepítgetni, és akkor kezdődött a CD bedugdosás, meg a neten való böngészgetés. Jáj. hát azt soha többé! Akkor inkább ne is legyen oprendszer a gépen, majd binárisan elkódolgatok magamban.
Most mi a jó? Ha ezt így egyben felpakolod egy DVD-ről (autoinstallal), vagy te egyesével feltelepítgeted. Megvan az eredeti windos, nem károsítottam meg őket. De ők se károsítsák meg az idegrendszeremet. Inkább felrakom egyben a kis dolgaimat, ők me megkapták a pénzüket. Így mindenki boldog.
Last edited by [HTPA]GeeForce; 09-18-2008 at 01:06..
|