View Single Post
Old 09-14-2008, 16:33
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez a rész persze nem arról szól, hogy azt nézné, hogy MIT töltesz, csak a használt programok tényét állapítja meg.
Ez így van, közbe írtam HSZ-t arról, hogy ezt saját hatáskörében megteheti, mivel az ő hálózatán keresztül netezel.
Ezért mondhatja azt, hogy "az én netemen te nem torrentezhetsz".

Ezek szerint ki is mondja ezt a Voda... Tök mindegy, a tartalmat, amit forgalmazol, nem mentheti le, csak hatóság utasítására. Éppen azért, mert nem bizonyítható, hogy illegális dolgokat forgalmazol, és főleg nem bizonyítható, hogy ezt haszonszerzés céljából teszed... (és amíg nincs alátámaszható bűncselekmény, addig egy 3. személy milyen alapon turkál a te magán dolgaidban? főleg, ha az még csak nem is hatóság?...)

És itt a haszonszerzés a kiskapu a jogszabályban...

Hiszen ennyi erővel, ha én most azt mondom Neked, hogy gyere át hozzám este, és nézzünk meg egy filmet, amit ma vettem a boltban, NEM tehetem meg? Veszek egy DVD-t, és én azt egyedül nézhetem csak meg bezárkózva a szobámba? Viccnek is rossz. Vagy veszek egy kazettát, amin a legújabb sláger van, nem adhatom kölcsön neked, hogy te is meghallgasd? Márpedig ha NEM haszonszerzés céljából osztod meg a neten, magyarul ingyen csinálod, akkor az semmiben sem különbözik attól, mintha áthívlak egy esti filmnézésre, vagy kölcsönadom a műsoros kazettát, CD-t.

(Legalábbis amíg a torrent-perek le nem zajlódnak, és a fentiekkel ellentétes tartalmú határozat nem születik...)
Reply With Quote