View Single Post
Old 09-14-2008, 16:13
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Szerintem Ati, nem.

És valóban érdekes a felvetés, lévén hogy a szolgáltatóm milyen jogcímen figyeli az adattartalmat? Én arra nem hatalmaztam fel. (A szerződésben tutira nincs benne!)

Az adatforgalmat ellenőrizheti, nyilván. Megnézheti, hogy én 250 MB-ot töltöttem le, és 210 MB-ot fel. De hogy mi volt benne? Azt hivatalosan nem nézheti meg. Semmi köze hozzá.

Kivétel ezalól, az alapos gyanú, és rendőrségi közreműködés. Tehát ha fel vagyok jelentve, és a rendőrség megkéri, hogy nézzen bele. Csak akkor nézhet bele. Úgyegyébként nem nézhetne.
Ez kb olyan, mintha a gázóra leolvasó elolvasná a magánlevelezéseidet... hát lol...

(Más kérdés, hogy az NBH nyilván figyelteti az országot, szóval nem hivatalosan biztos van valamilyen adatgyűjtés Magyarország internetes adatforgalmáról... De az meg nem használható fel ellened. Max egy támpont lehet, és ha az alapján elkezdenek nyomozni, és lebuksz, akkor válik bűntethetővé.)

Szóval Ati, szerintem egyáltalán nem gáz, ha torrent oldalakat látogatsz. Többek között azért sem, amit írtál. Mivel nem nézhetnek (meg nem is néznek) az adattartalomba, ezért nem igazán bizonyítható, hogy a torrentezés során te legális, avagy illegális szoftvereket töltöttél le/fel.
Reply With Quote