Thread: Net use
View Single Post
Old 08-07-2008, 16:56
Penya Penya is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Net use

Van egy problémám, ebben kérném a segítségetek. A helyzet a következő.

Van egy laptop, és egy pc. Van egy epson lx-1050es nyomató. A laptop és a pc össze van kötve lan kábellal. Mind2őn WinXp van.

Az lenne a cél, hogy a laptopról kellene nyomtatni egy régi, dosos programból (egy könyvelő program egész pontosan, ujegysz a neve, de ez mellékes).

Igen ám csakhogy a laptopon nincs LPT1(?)-es port így nem tudom csatlakoztatni hozzá a nyomatót, ezért hálózáton keresztül szeretnék nyomtatni. Ami nem is ütközik akadályba ameddig pl wordból nyomtatok, de ez a régi program vhogy nem ismeri fel a nyomtatót. A programban nem tudok semmi lényegeset állítani.

Lehetne venni egy usb-s átalakítót, ha egyáltalán van olyan, de sokkal gazdaságosabb lenne írni egy batch filet (lehet h nem is ezt kéne) a Net Use paranccsal, amihez sajnos nem értek. Ha valaki tudna segíteni ebben azt nagyon megköszönném. Még annyit h ezt a net use-t a szoftverfejlesztö tanácsolta, persze más megoldást is örömmel fogadok.

Annak is örülnék, ha valaki meg tudná mondani h mikor tudom h a batch file sikeresen futott le, mert próbáltam összerakni vmit de nem sok sikerrel jártam.
Reply With Quote
Sponsored Links