Thread: MSN Messenger
View Single Post
Old 07-12-2008, 11:54
komisz86 komisz86 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Ítéltek el, az egyik ismerősömre (pontosabban faterjára, mert akkor még gimnazisták voltunk) 350k-t vert ár a bsa. Szúrópróbaszerű házkutatásnál lebukott, találtak a gépén 30 giga letöltött szoftvert.

Ha a haverod töltöget le a gépedre (legalábbis ezt állítod) is téged vesznek elő, mert a te neveden van a gép.

Hozzáteszem belekukkanthat a rendőrség. Főleg, hogy bizonyíték, át fogják nézni, hogy van-e rajta valami használható adat, esetleg valami infó arról, hogy az elkövetőnek voltak-e tettestársai, stb.
Nem tudom mennyire jó ismerősöd az illető, de ez a sztori több sebből vérzik...

1. Olyan nincs, hogy szúrópróbaszerű házkutatás. Házkutatást bírói engedéllyel, vagy házkutatási paranccsal lehet csak tartani.
2.Ahhoz, hogy a számítógépbe is belenézzenek, szintén kell egy engedély.
3. A BSA nem bírságol, max. kártérítési pert indíthat. Már ha tudja, hogy ki ellen. Ezért szinte csak cégekkel foglalkozik, mert őket lehet megfogni.
4. Nekem nincs a nevemen számítógép(mint ahogy porszívó vagy hűtőszekrény se), a haverodén sem volt és a tiéden sincs. Ilyen nyilvántartás nem létezik.

Szóval az illegális szoftverrel kb. ugyanaz a helyzet, mint ha lefényképeznek 200-zal, csak azt lehet megfogni, aki bevallja: Igen én voltam.

(Amúgy hozzátartozót írtam és nem havert)

Last edited by komisz86; 07-12-2008 at 11:57..
Reply With Quote