A napokban szerződtette a korábban Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion a holland futball egyik legnagyobb tehetségének tartott Gianni Zuiverloont. A 21 éves védő az előző szezonban a Heerenveen együttesében brillírozott, és mint kiderült, Birminghambe szerződése előtt kikérte jó barátja, a Liverpoolban játszó Ryan Babel véleményét is.
A fiatal bekk 3,2 millió fontért igazolt a WBA-hoz, korábban pedig a holland bajnokságban többször is játszhatott egyik legjobb barátja, Ryan Babel ellen. Zuiverloon az Albion honlapján elmondta, mielőtt rábólintott volna Gera Zoltán korábbi klubjának ajánlatára, megkérdezte Babelt is.
- Sokat beszélgettem Ryannel és ő azt mondta, hogy ez egy óriási lépés a karrieremben és jól döntöttem. A holland bajnokságban sokat játszottunk egymás ellen és miután Liverpoolba szerződött, sokat mondtam neki, hogy egyszer majd a Premier League-ben is találkozunk a pályán. most végre itt vagyok és ez egy óriási esély számomra - mondta boldogan Zuiverloon a WBA honlapján.
Babel és Zuiverloon egyébként játszott a 2007-es U21-es Európa-bajnokság döntőjében is, ahol a hollandok épp Angliát verték maratoni büntetőpárbaj végén, a győztes gólt pedig épp a Heerenveent otthagyó védő szerezte.
|