View Single Post
  #311  
Old 06-30-2008, 09:32
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default Részeges sárgabarack

Lassan itt a sárgabarack-szezon! Egy kis finomság belőle.

Hozzávalók:

- sárgabarack ízlés szerint (kb 1/2 kg, + amit megeszel a piacról hazajövet, valamint amíg elkészül)
- 1 tojás
- 1 1/2 dl fehérbor
- 15 dkg liszt
- 1ek porcukor
- annyi mokkacukor, ahány barack maradt , míg hazaértél vele
- fahéj, őrölt gyömbér, csipet só, olaj a sütéshez, tetejére fajéjas cukor

Elkészítése:

A tésztához a bort a tojással habosra verjök, hozzákeverjük a cukrot, gyömbért, fahéjat, sót. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy szokásos sűrűségű palacsinta tészta legyen belőle.
A barackot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon a gyümölcs. A mag helyére 1 mokkacukrot teszünk. A barackot kissé összenyomjuk, majd lisztbe forgatjuk, ezután a tésztába mártjuk, majd rögtön forró olajban kisütjük.
Vigyázat! A tésztában levő cukor miatt hamar sül!
A megsűlt barackokat papírtörlőn lecsöpögtetjök, és még melegen fahéjas cukorral meghintjük.

Nah! Tovább tartott leírni, mint elkészíteni!

Jóétvágyat!
Reply With Quote
Sponsored Links