Quote:
Originally Posted by csunyabogar
az egyetlen dolog, ami erre enged következtetni az az, hogy ebbe a topicba másoltad be. de én egyébként logikai feladatok között sem találkoztam ehhez hasonlóval.
|
Akkor mondok egy hasonlót (nem én találtam ki): A 8éves Évike a 7. emeleten lakik, az iskolába menet a földszintig megy a lifttel, hazafelé jövet viszont a 11-ig liftezik, majd onnan legyalogol a 7. emeletre. De ha esik az eső, akkor egyből a 7-re megy. (20emeletes a ház.)
Erre ugyanúgy ráillenek az alábbi válaszok:
Mert hülye
Mert dolga van a 11-en, és ha esik az eső, akkor az esernyőárusbácsi nincs otthon, akihez jár.
Azért szerintem majdnem mindenkinek világos, hogy nem ezért...
Elismerem, hogy nálam a tömörség néha az érthetőség rovására megy.
Remy és Xeper ötlete már határeset, amit el is lehetne fogadni, de még mindig látszik rajta, hogy nem az a jó megoldás.
Quote:
Analog oraja van, amin 5 vonas van orankent (azaz 4 a ketto szam kozott), igy egyszerubb epp a vonalra allitani. Na?
|
Ellenben ezzel, amiről mindenki, aki látott már ilyen órát tudja, hogy vagy ez a jó megoldás, vagy egyenértékű vele, és tényleg erre gondoltam.
Márpedig, ha sikerül egy feladat kapcsán meglelni, a "hivatalos" megoldást, akkor nem lehet annyira elhibázott a feladat.