View Single Post
Old 06-20-2008, 08:48
Szemes224 Szemes224 is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Nem tetszik ez a drasztikus változtás annak ellenére, hogy nekem személy szerint sok változást nem jelentett az új fórumrendszer bevezetése ( a kezdeti megdöbbenést, és a meghívóért elküldött 1-2 privátot leszámítva). Bár más néven futnak, de ugyanazoknak a közösségeknek vagyok tagja amiknek eddig is.

Ami nagyon elszomorító, hogy az új játékosok, illetve azok akik ritkán írtak a fórumra, esetleg csak olvasgattak, teljesen ki lettek rekesztve (merthogy ugye ők nincsenek benne a fórumozók látókörében, így meghívót sem kapnak).
Anno mikor elkezdtem játszani, és azt sem tudtam, hogy mi értelme is van ennek a játéknak, csak külső szemlélő voltam, olvasgattam a beírásokat, és jól szórakoztam miközben sokat tanultam az ott kitárgyalt eseményekből.
A kezdeteknél ez a játék- valljuk be- a közösségi oldalakon kívűl semmi érdekeset nem nyújt a játékosnak.
Engem a fórum tartott itt, és gyanítom ezzel nem vagyok egyedül. Ha most "esnék be az utcáról" teljesen kezdőként, úgy hagynám itt az egészet, ahogy van, mert sehol nem látok életet, emberi jelenlétet. Az "árva" országoknak még az a lehetőségük sincs, hogy közvetlenül az országukból egy linken keresztül a külsőre jussanak, ahol egy regisztráció után akár megismerkedhetnek valakivel, aki majd segít neki egy közösségbe bejutni.
( ha szerencséje van talán elsőre befogadják, ha nem, akkor reménykedik tovább)
Arról pedig, hogy milyen közösségek vannak, még a régiek sem tudnak, mert ugye ha nem hívtak meg nem tartozol oda....
Az rendben van, hogy kisebb közösségek biztos jól elbeszélgetnek egymással és kevesebb lesz a mocskolódás, de így az új játékosokkal megismerkedni szinte lehetetlen. Bár gondolom a cél men ez volt, de az igazi értelemben vett Hódítós közösségi életet sikerült szétzúzni ezzel a lépéssel.
Minden elismerésem azoknak, akik megpróbálják visszaállítani a csoportfórumokat, ez nem kevés munkát és odafigyelést jelent a modik részéről, és nem csak a kezdő időszakban, hanem folyamatosan, mivel az újonnan regelt országokat /csupán 3 napig/ a lila színük kiemeli a pontlistából, de utána már senki sem tudja, hogy vajon tagja-e a közösségnek vagy nem.. A napi 100 meghívós korlát is eléggé lelassítja a folyamatot, tehát igazán kitartónak kell lenniük, hajrá!

Tudom, hogy csupán az előttem szólókat ismétlem, de sztem is megoldást jelenthetne egy közös fórum(külön az anarchista- és normál csopotoknak), ami mindenki számára elérhető, és ezek mellett működhetnének párhuzamosan a játékosok által létrehozott zárt, meghívásos rendszerű fórumok.

Last edited by Szemes224; 06-20-2008 at 08:52..
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Szemes224 For This Useful Post: