View Single Post
Old 06-02-2008, 21:34
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Vízből egy "kicsit" több kell. Hajókon épp a napokban szállítottak vizet vbalahova, több ország küldött sok-sok hajónyi vizet, és ez a városnak egy teljes napi ellátására elég volt. Nem hiszem, hogy hosszútávon ezt bárki csinálná, sok ország küld egy VÁROSNAK minden nap több hajónyi vizet, mert az jó.
A Trantor így múködött asimovnál, de ez off

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Goldy, elég sok tanulmány szól arról is, hogy a már meglévő sivatagos területek nagyobbodását és akár új sivatagos területek kialakulását nagyon jelentős mértékben befolyásolja az, hogy az ember eltűnteti az élőkörnyezetet a földről, és az eródálódik.

Kivágják az erdőt, hogy legyen hely ültetvénynek, aztán parlagon hagyják a területet, ami tönkremegy.

Egyébként meg azért remélem feltűnt, hogy jelenleg a te oldaladon állok. :S
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Mindegy. Én nem fogok vitatkozni ezen veled. Szerencsés vagyok, ide születtem, iszom. Más meg dögöljön meg. Legalább nem szívja el az oxigénemet.
Gee a következetesség luxus?

Quote:
Originally Posted by Phoenix View Post
Egyébként valószínű, hogy több katasztrófa is lesz, az egyik, amikor a kőolaj-korszaknak vége lesz. Mind emberi, mind gazdasági katasztrófa. De sajnos az emberek csakis ilyen helyzetben fejlődnek. Vagyis, csak túlélni akarnak, éppen emiatt, igaz nehéz lesz, de lesz megoldás.
Nem várok a kőolaj korszak végén katasztrófát, sajnos a megfelelő előrelátást se, amivel még könnyebb lenne az átmenet.