View Single Post
Old 05-28-2008, 13:05
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Most lehet, hogy sokan megbotránkoznak ezen, de véleményem szerint pedig az egy könyv, semmi egyéb. Hús-vér emberek által összeválogatott fejezetek. Ha valami túl kompromitáló volt, azt kihagyták belőle; ami elég semmitmondó volt, azt betették. Sokkal több, és sokkal jobb vallásos mű volt, amik mind-mind a tűz martalékává lettek. Csak ez az egy maradt meg a régi időkből, mert ebben volt a legkevesebb igazság leírva. És mivel ez elgé semmitmondó volt, kinevezték, hogy ez "A" könyv. Sok száz könyv közül, amiket féltek az emberek kezébe adni, nehogy túl sokat megtudjanak. Mára a legtöbb vallás erre az EGY könyvre épül, amit olyanok állítottak össze, akik nem akarták, hogy megtudj dolgokat. Semmi másra nem épülnek, csak erre. Nem keresik az ezen kívül levő tudást, nem keresik a gyökereket, nem keresik sem az igaz múltat, sem a jövő felé vezető utat. Csak azt ismételgetik újra és újra, ami le van írva egy olyan könyvben, amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.

Ui: Félreértések elkerülése végett: vallásos vagyok, ha nem is abban az értelemben, amiben a Biblia olvasóinak többsége ezt értelmezi. Mindenesetre evangélikus vagyok, és konfirmáltam is, tehát ismerem a Bibliát és a hátterét.

Ui2: Vallási háborút sem áll szándékomban ezzel a beírásommal indítani.