View Single Post
Old 05-26-2008, 17:31
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
A tarja is tökéletes erre a célra, bacon szalona szeletekkel!
Természetesen ízlés szerint ezt lehet cserélgetni az alapanyagok közül.

Mivel nem tudom, hgoy mennyire tudsz sütni-főzni (bár a jelek szerinte eléggé), ezért ne vedd bunkónak amít írok:
a tarját imádom, de sokkal zsírosabb, mint a karaj. Még a hosszúkarajnál is zsírosabb.

Ha a fentiekben ismertett recept alapján készül a tepsis hús, akkor abba nem való a tarja, mert sok levet fog engedni, és a szalonna levével együtt túl sok lesz. A végeredmény meg az lesz, hogy az alsó krumpli réteg nem sül meg, hanem inkább megfő, rosszabb esetben szétfő, és trutyis lesz.

Amennyiben valaki tarjával akarja ezt csinálni, azt is lehet, de akkor NE tegyen alá szalonnaréteget, hanem finoman vajazza ki a tepsi alját, és úgy tegye rá a krumplit!

Ha tarjából készítem, akkor én vajat használok a szalonna helyett! És természetesen nem kell rá annyi hagyma sem, mert a húslé miatt finom ízes lesz az egész!

Remy ízlésével kiegészítve akkor úgy írnám, hogy 2 féleképpen lehet finomra sütni:

v1.0 szalonnával burkolt tepsi + hosszúkaraj + sok hagyma
v2.0 kivajazott tepsi + tarja + kevés hagyma + bacon szalonna

Köszi az ötletet
Hat, nem nagyon tudok fozni, sutni mar talan kicsit jobban, az ilyen paprikasok, sult es rantott husok sosem okoztak gondot.
Igen, mint latod, nekem is az jutott eszembe, hogy szalonna nem kell, ha tarjarol van szo. Amugy en epp azert szeretem, mert zsirosabb, mint a karaj.

Amit szoktam csinalni, gyors, es nagyon finom, ha az ember szereti a fokhagymat meg a husit

Az ilyen lightos mindent olajjal emberek ne is olvassak tovabb.

Szoval, fogsz szepen par szelet nem tul vekony kicsontozott tarjaszeletet, es besozod. Semmi mas, esetleg kis majoranna, icipici mustar, de ezek siman elmaradhatnak

Ezek utan fogsz egy adag disznozsirt es megolvasztod.

A tarjaszeleteket szepen kisutod, ha jofajta, nem kell sokaig sutogetni.

Ezek utan kiszeded egy tanyerra, fokhagymatorovel ratorsz a hus tetejere fokhagymat. Szepen egyenletesen elsimogatod, majd raszorsz fuszerpaprikat a tetejere. Ezek utan fogsz egy kanalat, es ralocsolsz a tetejere a forro zsirbol, igy icipicit sul a fokhagyma, es mivel ugye a paprika is zsirban oldodik, annak is sokkal jobb ize lesz.

Szerintem sult krumplival a legfinomabb, talan ciganypecsenye a neve, de ebben nem vagyok biztos, de rettento finom.

Ezt is lehet karajbol is, (ott tan sult szalonna-cikk megy ra) de szerintem tarjaval nagysagrendekkel jobb.

Ja, es utana isteni a zsirja, kenyerrel, lilahagymaval.

Biztos lehet olajban is, de annak szerintem mas az ize, es nem lehet utana megenni

Igazabol van meg egy kaja, aminek a zsirjat jobban szeretem mint magat a husit, ez a fokhagymaval tuzdelt, egeszben sutott dio (ez egy serteshus resz)

Sozom borsozom majorannazom, teletuzdelem fokhagymaval es zsirban kisutom. (en ugy szoktam hogy az elejen csak zsir, hirtelen megforgatom, ezaltal lesz egy kulso kerge, es a fokhagymalyukak "besulnek", igy nem esik ki a fokhagyma, ezek utan felontom vizzel es fedo alatt parolom, majd elfozom a levet es sutom egy kicsi ideig Isteni finom fokhagymas zsirja lesz, alul ilyen feketes lével, ami a soreteg folyekony formaban, nagyon fincsi. Hidegen is finom, szepen latszik a szeletekben a fokhagyma.

Na ennyit a reformkonyharol

Last edited by Remedy; 05-26-2008 at 17:33..
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Remedy For This Useful Post: