Továbbra sem tud kilábalni a hullámvölgyből az Újpest együttese. A lila-fehérek vasárnap este hazai pályán csak 2-2-őt játszottak a DVTK-val úgy, hogy kétgólos hátrányból sikerült döntetlenre menteniük az eredményt. A mérkőzés után Szentes Lázár kritikusan értékelte csapata teljesítményét, kiemelve, hogy az Újpest még nem tart azon a szinten, ami elvárható lenne.
Bár a mérkőzés előtt nagyon fogadkoztak a hazaiak - köztük Kovács Zoltán csapatkapitány -, hogy szeretnék kiszolgálni szurkolóikat és feledtetni az elmúlt hetek kudarcait, a jó teljesítmény ismét elmaradt. Sőt, a drukkerek a gyenge produkció láttán már az első félidő derekán hátat fordítottak csapatuknak. A mérkőzés után Szentes Lázár, a hazaiak trénere érthetően elégedetlenül összegzett a klub hivatalos honlapján.
- Számomra továbbra sem első osztályú szint, ahogyan ma játszottunk. Láttam már futballozni első osztályú csapatot, és készítettem is fel NB I-es klubokat, de ez a teljesítmény még nem volt az elvárt színvonalú. Súlyos hiányosságaink vannak egyénileg és a csapatjátékban is. Amit az előző sajtótájékoztatón mondtam, az nyilvánvalóan még a mostani véleményemnél is kellemetlenebb volt, de ez sem kellemes. A „tabula rasa” továbbra is érvényes. A debreceni mérkőzésről annyit, hogy „jártam” már ott, így tudom, mi vár majd ránk. A rendelkezésemre álló játékosokból kell csapatot formálni, amely megvívja majd azt a csatát. Annyit még hozzátennék, hogy ma a megfelelő teljesítményt azok nyújtották, akikre kevésbé lehetett számítani, és itt most elsősorban a fiatalokra gondolok - értékelt a lilák szakvezetője a találkozót követően az ujpestfc.hu-nak.
A Diósgyőr elleni pontvesztéssel nehéz helyzetbe került az Újpest, a záró fordulóban könnyen elbukhatja a bronzérmet a Győrrel szemben.
|