View Single Post
  #76  
Old 05-26-2008, 14:08
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Csonka-Magyarország
Posts: 4,643
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Gondolom ez mukodik tarjaval is, szalonna nelkul, esetleg vekony bacon a tetejere keszre sules elott 10 perccel.

En legalabbis sokkal jobban szeretem a tarjat sutve a karajnal, a karajt inkabb rantva, esetleg sajttal sonkaval toltve szeretem
A tarja is tökéletes erre a célra, bacon szalona szeletekkel!
Természetesen ízlés szerint ezt lehet cserélgetni az alapanyagok közül.


Mivel nem tudom, hgoy mennyire tudsz sütni-főzni (bár a jelek szerinte eléggé), ezért ne vedd bunkónak amít írok:
a tarját imádom, de sokkal zsírosabb, mint a karaj. Még a hosszúkarajnál is zsírosabb.

Ha a fentiekben ismertett recept alapján készül a tepsis hús, akkor abba nem való a tarja, mert sok levet fog engedni, és a szalonna levével együtt túl sok lesz. A végeredmény meg az lesz, hogy az alsó krumpli réteg nem sül meg, hanem inkább megfő, rosszabb esetben szétfő, és trutyis lesz.

Amennyiben valaki tarjával akarja ezt csinálni, azt is lehet, de akkor NE tegyen alá szalonnaréteget, hanem finoman vajazza ki a tepsi alját, és úgy tegye rá a krumplit!

Ha tarjából készítem, akkor én vajat használok a szalonna helyett! És természetesen nem kell rá annyi hagyma sem, mert a húslé miatt finom ízes lesz az egész!

Remy ízlésével kiegészítve akkor úgy írnám, hogy 2 féleképpen lehet finomra sütni:

v1.0 szalonnával burkolt tepsi + hosszúkaraj + sok hagyma
v2.0 kivajazott tepsi + tarja + kevés hagyma + bacon szalonna


Köszi az ötletet
__________________
ஜ۩۞۩ஜ 
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
ஜ۩۞۩ஜ 
Reply With Quote