Quote:
Originally Posted by Dus
Igenis üssön nagyobbat egy hulla, ami hadira van kitalálva, mint egy elf, aki igazábol egy védekező faj. Az elf védekezzen, ne támadjon, nem arra van kitalálva, viszont a hulla az egy hadis faj eredetileg, csak baromira el van rontva, mert hihetetlenül gyenge...
|
Itt van a kutya elásva! A hullát azt offenzív fajnak álmodta meg Ati nem deffenzívnek. Az elf az nagyon rossz példa ide. Pláne ha figyelembe vesszük azt a fontos tényezőt, hogy nincs 2 ország amit egyformán írányítanának!
Azért A-ban előfordul az hogy 1-1 elfnek csak tanyájuk van és egy darab egysége sincs mert csak kaját termel. Van hogy lebukik van hogy nem de egymaga ellát kajával majd egy teljes klánt. Egy ilyen esetben számítana hogy mégis mekkora támadó sereg menne rá?
Most csak magamat tudom idézni:
..de én szeretném ha az ork után a hulla lenne a második legmillitárisabb faj. Már ha varisnak meg tolisnak
egyáltalán nem lehet használni, akkor valamiben csak ki kellene tűnnie. Legalább is ezt tartom logikusnak.
Most olyat mondok amit biztosan botrányosak fog hangzani, de a hulla is lehetne "szinte" egyenértékű az orkkal. Miért is ne? Van 2 faj ami jó varisnak, van 2 faj ami jó tolisnak. Miért ne lehetne 2 jó "aszolút" hadis is? No persze most erősen álltalánosítottam mert vannak azért átfedések. Mert a gnóm, törpe és óriás is lehet nagyon jó hadis bár ez csoportfüggő. De kérem szépen, egyedül a hullának nem adatott meg az a lehetőség, hogy specifikálódjon! Elég régóta vagyok a hódban és láttam már igazán furcsa és agyament dolgokat amik érdekes módon adott szinten és körülmények között működtek. Pl ork varis , nem mondom hány személyiségel mert akkor igen hamar kiderülne, hogy kikről is van szó.
Egy aktuális példa:
Föld: 250 hektár Katona: 0
Népesség: 3.036 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 98% Támadó: 0
Pénz: 79.961.894 Íjász: 0
Étel: 10.869 bála Lovas: 1.000
Rúna: 61.048 rúna Elit: 0
Morál: 92 % Varázsló: 7.560
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 4.200
Szövetség: szövetség vezére Faj: Fél-elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 9.656
Ez az 5ös orim, ami tolvaj. Minden szövim szabin van. Jelen pillanatban 2 hullával viaskodok akik szöviben vannak. Mivel egyik sem vándor így első lépésben szétszakítottam őket 5 pusztítás elég is volt rá. Nem mondom,hogy profi játékosok de nem is annyira kezdők, full elitesek. Rámjöttek fosztani és mivel jól is vittek meg be is fértek ezért nem hagyták abba. Azóta változott egy s más. Ott járunk ,hogy full sereggel rámjönnek az egyik teljesen üresen marad , annyit teszek , hogy válltom a pacikat íjjra máris koppan a sereg. Utánna mint a gömb is mutatja vissza a pacik és kvkor megy 5 mészár felfele. Az egyik már 62% 3 piros csík lefele a másik 84% 1 piros csík lefele a katmorál.
Mindkettőnél 600-800 ember minusz van. Nekem 20 ember hullik el a bacitól körönként, de ez nevetséges...ha éhezik a népem attól 190 ember megy el. Pedig csak egy kiélezett tolis ori szinte semmi védelemmel. Csak mészárolni meg embert rabolni tudok semmi mást, a gyújtás nuku, ártók szintén.... Ennyit a hulla védelméről. Igaz ez 5/ben van. Feljebb már a baci azért kínosabb is tud lenni.
Ha ezek után is valaki azt mondja, hogy nem radikális lépésekre/ módosításra/ fejlesztésre van szükség akkor törlöm is az orimat és indítok egy hullát mert akkor az jó faj.
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
sereg/barakk:
5. szinten 40
4. szinten 42
3. szinten 44
2. szinten 46
1. szinten 48
|
Ezek szerint a hulla A-ban pont ott lenne mint egy törpe teki nélkül 5/ben?
Quote:
toli/vari rezisztancia:
5. szinten +0%
4. szinten +5%
3. szinten +10%
2. szinten +15%
1. szinten +20%
|
Ati szerintem erre azt kérdezné, hogy ha se tolvajolni se varizni nem tud akkor mire fel járna neki mégis ilyen jellegű védelem? Ha Ő nem is, de én ezt kérdezném.
Quote:
ezert nem lesz soha semmi a hullabol, mert mindig el van tulozva.
|
Szerintem meg azért gagyi a hulla mert nincs egyáltalán eltúlózva.
Quote:
meg igy is a leggyengebb hadis lenne pl az a-ban, dehat nem kell kajalnia, nem lehet leartozni, meg alig kell ra odafigyelni.
|
Pont ez a lényeg, nem a leggyengébbnek kellene lennie.
Kaja?A-ban a klánraktárral meg a helytartóval mekkora előnyhöz jut az orid egy hullával szemben?
Egy ember annyi időt tölt az orijával amennyit csak rá akar szánni. Ez fajtól teljesen független. Nem viccből van helytartó!
Ami a lényeg, mind ugyanazt akarjuk csak másképp, jó lenne kompromisszumokra jutni, hogy azokat összegezve egyszer Ati elé nyújthassuk, nem?