Hmmm... Olvasgatom itt a hsz-ek hadát. Itt-ott feltűnt egy kis személyeskedés, egy kis offolás és néha kicsit el is tért a beszélgetés a témától. Hmmm...
Nekem személy szerint tetszik a hulla faj, de eszem ágában sincs jelen állapot mellett irányításom alá vonni. Egyszer megtettem de... mint amit korábban is sokan említették max 300 hekiig lehet vele bohóckodni, szó szerint bohóckodni. Másra nem igazán alkalmas.
Az hogy szintlépésenként kap 10% hadibónuszt az édeskevés. Pláne ha hozzávesszük azt is hogy a hulla katmorálja ritkán van 75-80% fölött. Egy tapasztaltabb mfnek vagy szövinek a hulla = ingyen föld+moráljavítás. Csoporttól és hektártól függetlenül. Bármely más fajjal lehet max hekivel szintet lépni ezzel legfeljebb 5ből, némi szerencsével talán még 4ből is de erre már nem sok esély van. Itt el is veszti az értelmét az "egy apró tuning a hullához" Mert ide nem apró tuning kell hanem egy alapos tatarozás és renoválás.
Nos ez áll a súgóban...
Előnyök
* ételfogyasztásuk nulla,
* csatában és útközben nincs veszteségük,
* támadások alkalmával, más fajjal való nyertes csata esetén az ellenfél elhulló egységeit a saját seregébe megkapja,
ugyan olyan formában ahogy az elhullott, kivéve mészárlás esetén a varázslók és tolvajok alap katonaként jelennek meg -ezek is katonai egységek-
*
mivel buta népség és emelett halottak is ezért a katonák képzése/átképzése gyorsabb mint a többi fajé (minden katonai egységet 8 kör alatt képez)
* állandó betegségforrás, rá azonban hatástalan a betegség,
* hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés,
- melyik hulla tart varit meg tolit?
-
* ha az országban vihar tombol, nem zavarja,
* a földrengés csak minimális károkat okoz,
* minden indított serege azonnal vérszomjjal támad,
*
az ellene irányuló minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el, továbbá fennáll a veszélye annak, hogy betegséget is hazavisznek a tolvajok (kb.0.0001%, nem maga a szám a fontos hanem inkább csak az, hogy van rá esély. De aki jó kockásból az kitalálhat ide egy konkrét számot is)
* hadi ereje szintenként növekszik: a 4. szinten +10% támadó- és védőerővel rendelkezik, a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.
*
eggyel több tábornokkal rendelkezik,
*
férőhelye szintenként növekszik: a 4. szinten +10% , a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.
*
a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít.
*
ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb (legalább 2x-se), mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor az ellene irányuló minden katonai, mágikus és tolvaj akció 50%-al kisebb hatékonyságú, amíg ez az állapot fennáll.
Hátrányok:
* nem varázsolhat,
* nem indíthat semmilyen tolvajakciót,
* tudománytekercseinek maximum hatásfoka: 0%.
*
szövibe nem nagyon veszik be
*
a sok vaktámadás miatt a katmorál elég tré lesz mert minnél tapasztaltabb környezetben van annál többet bukik majd be.
*
minnél magasabb szinten van annál életképtelenebb a többi fajjal szemben
*
a tapasztaltabb játékos(ok) szemében "ingyenföldként" jelennek meg
*
ez a legkiszolgáltatottabb faj
... az én ötleteimmel és véleményemmel kiegészítve.
Nem mondom, hogy az amit leírtam az jó és működőképes is lenne, sőtt! De én szeretném ha az ork után a hulla lenne a második legmillitárisabb faj. Már ha varisnak meg tolisnak egyáltalán nem lehet használni, akkor valamiben csak ki kellene tűnnie. Legalább is ezt tartom logikusnak.
Gondolom van 1-2 ötletem ami felháborodást fog kelteni vagy épp abszúrdnak fognak tartani mint pl a tolvajlással bacit kapni, de! : ha már betegségforrás és beteg területre küldjük a tolikat akkor miért is ne kaphatná meg elvétve 1x-1x? Meg ha emlékeim nem csalnak mielőtt még nem volt a hulla faj azelőtt bárkinek, bármikor, bármelyik csopiban csak úgy egyik körről a másikra felüthette a fejét a pestis az orijában, igaz ez a démontojás korszakában volt
Várom a hszeket,
építő jellegű kritikákat és javaslatokat. Addig is ovserve mode!
Off.: véleményem szerint az ember faj akkor élte virágkorát amikor a tükörvarázst nem lehetett átütni