Synkel: Nyilván viccnek szántad a sorkötelezettséges hasonlatot. Jó ha tudod, hogy amit írtam, nem a jó megoldásnak tartom, hanem a lehetőségekhez mérten a legkevésbé rossznak. Attól persze még rossz marad.
A pedagógus pálya telített, sokan az idősebb, befásult pedagógusoktól szenvednek. Miattuk szűkül be a gyerekek érdeklődése és miattuk nem tudnak hozzáértő, gyermekszerető, képzett pedagógusok elhelyezkedni. Ettől a mostani helyzettől az én javaslatom szerintem továbbra is jobb.
Nem halna ki a pálya, mert aki szeretné tanítani a gyerekeket, ezután is szeretné. Viszont aki csak azért ment eddig pedagógusnak, hogy legyen egy nyugdíjas állása, az ezután nem választaná ezt a pályát.
Goldy: Nyílván neveli mindenki a gyerekét, nyilván szerepe van benne az öröklődésnek, de nyílván nem tudod kizárni a bölcsit, az óvodát, az iskolát, a gyerekeket, akikkel kapcsolatba kerül a gyerek. Ha a gyerek az ébren töltött idejének több mint 70%-át mással tölti, nem a szüleivel, akkor a nevelés felelőssége igenis terheli a pedagógusokat és sajnos a szülő csak keveset tehet. Felelőssé teheted a szülőt, de genetika, pedagógusok, csoporttársak összességében jóval nagyobb szerepet kapnak a nevelésben mint a szülők, ha akarod hogy így legyen, ha nem. Tenni ellene szülőként nem tudsz, mert az ember keze meg van kötve az anyagikkal. Na most ha emellett a pedagógusok nem nevelik a gyereket, akkor azzal csak rontanak a helyzeten.
|