Quote:
Originally Posted by Druida

nekem csak kis egyszemiselyim vannak, de a szöviimnek ált. többszemis orijai vannak 
azért jövök mindig evvel, mert szinte bárhogy lehet alakítani a szövit, ha többszemisekkel játszom együtt  
pl egy orknak két szemi dukál: tábi, vándor
törpének vagy 3, vagy 2, attól függ szöviben van-e és ha igen, milyen poszton játszik (gazd., tudós, vándor, vagy gazd., tudós)
akkor gnómnak mint mondtam kereskedő tudós, de sima vándorral is elmehet 
amúgy télleg jobbak a kocsmák 5ben, 4ben... 
|
nekem 7 személyiséges orim is van és sokkal szívesebben játszok az egyszemélyiséges orimmal...
a gnóm szerintem nagyon jól variálható faj, mint ahogy már leírták páran elöttem: voltam már gnóm hadis, meg varis tolis is.. szerintem, ha támadni akarunk vele konkrétan szövikellen akkor hozzájuk kell variálni mindig.. pl mikor tolisok ellen játszottam amibe volt ember is meg félelf is akkor annyi varit tartottam, hogy az ő varisuk ne tudjon ártozni, de én letudjam a feleset viszont az ember tolisok ne férjenek be.. amikor 4orias ellen jatszottam ugyanezzel az orival akkor csak a varit tartottam meg, hogy ne tudjanak artozni, es ment barakkba a kocsmak nagy resze.. altalaba, ha sok vari van érdemes mellé tolit is tartani, de függ az ellenfelek fajától.. volt, hogy 2 naponta átépültem annak függvényébe, hogy mik ellen mentünk.. a tanyafree az alap( bár 1000 arany feletti gabona árnál érdemes szabizni, mert ott gyorsan fogy a pénz, vagy átépülni, fosztani lopni.. a környezettől függ), ha van toli és a közelbe nézek pár orit akitől jön az ember akkor több kör éhezés is belefér.. sereget sose kell bent tartani semelyik orival inkább legyen pénz bank és minden körbe távol, persze ezt olyan csopikba érdemes csinálni ahol nem tudják olyan könnyen kivenni a védekező egységeket a piacról... ellenben könyvtárat csak akkor tartanék a gnómba, ha vagy 200 on írsz viszont akkor 100-130 elfér benne vagy pedig a csoporttol elszakadva jóval felettük csöndbe irogathatsz.. nagyjából ennyi, igaz nem konkrét ép listák, de azt írtak már sokan