Quote:
Originally Posted by Arwen
Hugi! Hétvégén nem tanultátok meg hogy kell bureket sütni?
Leírhatná vki, de ha lehet ne bolti leveles tésztából.
Köszi
|
Azt mondják azért olyan különleges, mert igazából nem csak rétestésztából, hanem 2 féle tésztából készítík

Remélem jól jegyzeteltem
Vajastészta: 25 dkg margarin * 15 dkg liszt
Rétestészta: 15 dkg rétesliszt * só * 3/4 dl langyos víz * 1 teáskanál ecet * 1 tojás
Elkészítjük a vajastésztát: a margarint elmorzsoljuk a liszttel. Tégla alakúra formáljuk. A rétestésztához: a lisztben elkeverjük a sót, a vízben az ecetet és a tojást, és beleöntjük a lisztbe. Késsel összedolgozzuk, majd a gyúródeszkához veregetve kidolgozzuk. Mikor már nem ragad, akkor lisztezett deszkán tovább gyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük.
Négyzet alakúra kinyújtjuk a rétestésztát, és a vajas tészta "téglát", ferdén a közepére helyezzük. A rétestészta 4 sarkát ráhajtjuk a vajasra, teljesen betakarva vele. Téglalap alakúra nyújtjuk. Megjelöljük a közepét (mindig efelé fogunk hajtogatni), a tésztát először jobbról, majd balról a középre hajtjuk, azután a két részt egymásra, négyrét hajtjuk. Hideg helyen, 1/4 órát, pihentetjük. Újra kinyújtjuk téglalap alakúra, jobboldal egyharmad részét behajtjuk, a baloldali részt ráhajtjuk. Az egészet félbe hajtjuk, és újból 1/4 órát pihentetjük.
Kinyujtjuk a tésztát , amennyire bírjuk, felét megszorjuk a töltelékkel, másik felét ráhajtjuk, kicsit megint nyújtunk rajta, felét megint a töltelékkel megszorjuk, és ezt addig fijtatjuk, míg akkora nem lesz mint a sütőlemez

Óvatosan a sütőlemezre helyezzük, és az előre melegített sütőbe tesszük
