View Single Post
  #303  
Old 05-08-2008, 19:57
Mona's Avatar
Mona Mona is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: -
Posts: 618
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default Burek

Quote:
Originally Posted by Arwen View Post
Hugi! Hétvégén nem tanultátok meg hogy kell bureket sütni?
Leírhatná vki, de ha lehet ne bolti leveles tésztából.
Köszi
Azt mondják azért olyan különleges, mert igazából nem csak rétestésztából, hanem 2 féle tésztából készítík
Remélem jól jegyzeteltem

Vajastészta: 25 dkg margarin * 15 dkg liszt

Rétestészta: 15 dkg rétesliszt * só * 3/4 dl langyos víz * 1 teáskanál ecet * 1 tojás

Elkészítjük a vajastésztát: a margarint elmorzsoljuk a liszttel. Tégla alakúra formáljuk. A rétestésztához: a lisztben elkeverjük a sót, a vízben az ecetet és a tojást, és beleöntjük a lisztbe. Késsel összedolgozzuk, majd a gyúródeszkához veregetve kidolgozzuk. Mikor már nem ragad, akkor lisztezett deszkán tovább gyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük.
Négyzet alakúra kinyújtjuk a rétestésztát, és a vajas tészta "téglát", ferdén a közepére helyezzük. A rétestészta 4 sarkát ráhajtjuk a vajasra, teljesen betakarva vele. Téglalap alakúra nyújtjuk. Megjelöljük a közepét (mindig efelé fogunk hajtogatni), a tésztát először jobbról, majd balról a középre hajtjuk, azután a két részt egymásra, négyrét hajtjuk. Hideg helyen, 1/4 órát, pihentetjük. Újra kinyújtjuk téglalap alakúra, jobboldal egyharmad részét behajtjuk, a baloldali részt ráhajtjuk. Az egészet félbe hajtjuk, és újból 1/4 órát pihentetjük.
Kinyujtjuk a tésztát , amennyire bírjuk, felét megszorjuk a töltelékkel, másik felét ráhajtjuk, kicsit megint nyújtunk rajta, felét megint a töltelékkel megszorjuk, és ezt addig fijtatjuk, míg akkora nem lesz mint a sütőlemez
Óvatosan a sütőlemezre helyezzük, és az előre melegített sütőbe tesszük
__________________
Stefeee
261380
Reply With Quote