Quote:
Originally Posted by Goldy
Hát nem tudom.
Azért hogy milyen lesz a gyerek, 1 mit örököl 2 mit lát otthon 3 milyenek a társai 4 milyen példaképet választ.
Szerintem ne már egy fásult a mienkén kívül még 30 másikra felügyelő pedagógustól várjuk már el hogy megnevelje a gyerekünket. Ha ezt várjuk L már régen rossz...
Lehetőleg a sajátomat szeretném ha mi nevelnénk és nem egy más értékrendszert képviselő idegen.
Ha a gyerek problémás a szülők /igenis ők a leginkább felelősek és a szűkebb család/, és a pedagógusok együttesen nem bírnak vele még mindig ott a pszichológus. El lehet hozzá menni, ettől a gyerek nem hülye vagy debil csak lehet olyan problémái vannak amit a folyton melózó a gyerekre nem odafigyelé és a leterhelt pedagógus nem vesz észre.
|
Ez teljesen jogos, de lehet, hogy már nem kéne oktatni egy befásult pedagógusnak... Valaki nem azért bizza rá a gyerekét, hogy a gyerekre ne figyeljen, tojjon a fejükre. Neki ez a szakmája, és ne haragudj, ha a balga ember elvárná, hogy a munkáját végezze...

Amúgy a problémás gyerek szülei természetesen felelősek, de ha emiatt 4-5 gyerek utána megy,arról már sztem nem a 4-5gyerek szülei tehetnek... a legtöbb gyerek elég könnyen befolyásolható, főleg a kortársai által... pl. a káromkodás, elég 1 gyereknek mondani az oviban, garantálom, hogy holnapra legalább 20szájából hallodd már. És a legtöbb óvonő, ilyenkor nem a baj forrását keresi, hanem egyszerüen szól a szülőknek, és másnap kezdödik előről egy újabb szóval. Meg se probálja kideriteni, hogy ugyanmár ki tanitotta ezt a többinek, és azzal elbeszélgetni...