Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Az elkészült javaslat ellen az volt a kifogás, hogy nagy távolságból történő ráállást nehéz védeni.
|
A jelenlegi (módosítás nélküli) helyzet ellen az a kifogás, hogy el lehet könnyen menekülni.
A módosított változat ellen pedig az, hogy a gonosz kis országok beütik a védtelen nagyokat.
Ha egy 200 hektáros ország sikeresen beüt egy 300 hektáros országot, akkor senki nem problémázik azon, hogy jajj szegény 300 hektáros ország nem tarthat védelmet, úgyhogy egy ilyen ütés nem fair. Ha ugyanezt nagy területre vetítjük, akkor jön az az érv, hogy dehát a sokkal nagyobb országnak sokkal kevesebb a védelme, és nem fair, hogy egy sokkal kisebb ország sokkal kisebb hadereje beüti.
Nekem ez az ellenérv azért is sántít, mert mindenféle ráállás nélkül is bármikor megjelenhet bárhol egy ország, akire addig nem számított valaki, például SZK ország visszalép játékba, vagy egy feljebb levő ország szövetségbelépési földleadásokkal lejjebb kerül.
Ezért én személy szerint azt gondolom, hogy felelőtlenség úgy játszani, hogy "itt most nincs senki, úgyhogy nem tartok védelmet, és az országot is teljesen átépítem úgy, hogy ha akarok, akkor se tudjak védekezni".