Azért fizetik az edzőt, hogy rájöjjön a hibára – jelentette ki Verebes József annak kapcsán, hogy a Ferencváros nehéz helyzetbe került a feljutás szempontjából az NB II Keleti-csoportjában. A Mágus szerint aggasztó a csapat játéka, és nehéz dolga lesz a hátralévő meccseken. Mészöly Géza ezzel ellentétben biztos abban, hogy a Fradi jövőre az első osztályban szerepel majd.
A 100% Fradi körkérdésében egykori és jelenlegi élvonalbeli edzőket kérdezett a zöld-fehér csapat helyzetéről. Verebes József, aki jelenleg a Vác-Újbuda trénere nem hazudtolta meg magát és élesen bírálta a Ferencváros játékát. - Nem is a Fradi jelenlegi helyzete az aggasztó, hanem az a játék, amit nyújt a csapat. Hogy mi a hiba, arra az edzőnek kell rájönnie – azért fizetik. A Szolnok elleni találkozón, bár nyomott a Fradi, igazán nagy helyzetet csak keveset alakított ki. A Tisza-partiak ugyanakkor egy egységes, racionálisan játszó csapatot alkotnak, amelyik jól tartotta meg az előnyét. Tudom, hogy a Fradi kerete csak későn állt össze, ami miatt nehezebben tudnak koncentrálni a játékosok; mi is hasonló cipőben járunk. Nem kell temetni a Fradit, mert lesznek még körbeverések a bajnokság folyamán. Mi is játszunk még a Szolnok és a Kecskemét ellen is, és tudom, hogy segítségére lehetünk a Fradinak, hogyha sikerül pontokat elvennünk a bajnokaspiránsoktól. A Ferencvárosnak azonban esősorban magára kell számítania, és győznie kell a hátralévő mérkőzéseken – jelentette ki Verebes.
Ennél optimistábban nyilatkozott a Fradi jövőjéről Mészöly Géza. - A Fradinak hátra van még egy nagyon fontos mérkőzés a Kecskemét ellen. Azt mindenképpen hozniuk kell a zöld-fehéreknek, és akkor még mindig bízniuk kell a két nagy rivális botlásaiban is. Erre viszont jó esély van: dolgoztam a másodosztályban, és jól tudom, hogy nem olyan egyszerű dolog ezeket a kiscsapatokat megverni, mint ahogy azt sokan gondolják. A Fradi ugyanakkor már nem hibázhat: bármilyen nehéz is lesz, a kötelező meccseket be kell húznia Csank János csapatának. Én bízom a mesterben, és bízom a játékosokban is, hogy sikeresen veszik majd az akadályokat. A rutinos labdarúgók mellé a fiatalok is fel tudnak majd nőni, és hozzáteszik majd a magukét a csapat sikeréhez. Két év sok idő a másodosztályban, és úgy tűnik, a második év még nehezebb, mint az első volt. Nagyon szorítok a Fradi feljutásáért, mert az első osztálynak nagy szüksége van az ország legnépszerűbb csapatára. Talán ez is mondatja velem azt, hogy fel fog jutni a Ferencváros! – jósolt a Vasas edzője.
|