Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü...

viszont laktató, és nagyon finom...
Hozzávalók:
sertéscsülök (kb 1 kilós)(lehet enyhén füstölt)
savanyú káposzta (1 kg)
25 dkg tarkabab
paradicsomlé
1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kevés liszt, zsír
Elkészítés: (csak saját felelősségre!)
A megtisztított csülköt feldarabolva enyhén sós vízben feltesszük főni, szép lassú tűzön; babérlevelet, borsot fokhagymát tehetünk bele . A babot beáztatjuk, majd őt is megfőzzük (külön lábasban) . Mikor a csülök félig megfőtt, kivesszük a léből. Vöröshagymát megpirítjuk, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, a hús főzőlevével felöntjük, majd visszatesszük a húst, rá a káposztát, mikor megfőtt, a babot is, ez összeforraljuk.
A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, elkeverjük a hús levével, és a paradicsomlével, majd a káposztás babra öntjük, jól elkeverjük, és felforraljuk, összefőzzök kb 5 percig.
Őrölt köménnyel, bazsalikommal, majorannával ízesíthetjük még.
Nekem nagyon bejött!
Jóétvágyat hozzá!
