View Single Post
  #292  
Old 04-04-2008, 08:49
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default Babos káposzta csülökkel

Nos... amint a címéből gondolható, nem egy ápdétmenü... viszont laktató, és nagyon finom...
Hozzávalók:

sertéscsülök (kb 1 kilós)(lehet enyhén füstölt)

savanyú káposzta (1 kg)

25 dkg tarkabab

paradicsomlé

1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kevés liszt, zsír

Elkészítés: (csak saját felelősségre!)

A megtisztított csülköt feldarabolva enyhén sós vízben feltesszük főni, szép lassú tűzön; babérlevelet, borsot fokhagymát tehetünk bele . A babot beáztatjuk, majd őt is megfőzzük (külön lábasban) . Mikor a csülök félig megfőtt, kivesszük a léből. Vöröshagymát megpirítjuk, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, a hús főzőlevével felöntjük, majd visszatesszük a húst, rá a káposztát, mikor megfőtt, a babot is, ez összeforraljuk.
A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, elkeverjük a hús levével, és a paradicsomlével, majd a káposztás babra öntjük, jól elkeverjük, és felforraljuk, összefőzzök kb 5 percig.
Őrölt köménnyel, bazsalikommal, majorannával ízesíthetjük még.

Nekem nagyon bejött!

Jóétvágyat hozzá!
Reply With Quote