Thread: Tengerimalac
View Single Post
Old 03-30-2008, 18:37
kakasapó kakasapó is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Sziasztok.

Régebben volt nekem hörcsögöm, azt szerettem és tudtam gondozni is megfelelően. Most viszont asszonykám tengerimalacbolond lett, és úgy érzi, üresebb az élete ha nem tarthat Próbáltam győzködni, hogy rágcsáló-rágcsáló, meg hogy a tengerimalac megtévesztésig olyan mint egy patkány, ráadásul zajos meg büdös is, de hajthatatlan.

Kellene pár tanács, olyanoktól akiknek van/volt tengerimalaca, esetleg hallották a miújságot olyantól akinek van, ne adj' isten álltak már olyan mellett aki látott már tengerimalacot.
Miben célszerű tartani (hörcsögöt üvegterráriumban tartottam anno), mit eszik, mit iszik, mennyi időnként kell hagyni szexelni nehogy az agyára menjen a magány meg hasonlók.

( Ha valakinek van tapasztalata az is érdekel természetesen, milyen hangja van ha rátaposnak )
Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nekem nincs, nem is volt, nem is lesz, de szerintem itt rengeteget olvashatsz roluk, meg kulon topicok is vannak, meg minden...

http://tengerimalac.lap.hu/
Dióhéjban amit tudok a tengerimalacokról:
Célszerű 2 azonos neműt együtt tartani, mindegy mien neműek..(nálam 2 hím van együtt tartva) a legjobb, ha egyikük picit idősebb, mert ezzel eleve el van döntve a hierarchia közöttük..
kezdésnek mindenkéép a rövidszőrű fajtát javaslom, az angóra szép, de sok törődést igényel a szőre.
A ketrec ideális, egy kb 70x100 cm alapterületűben 2 felnőtt malacka is jól érzi magát. (kb 10k pízért lehet venni az állatos boltokban)
Alomként én zeolitos macskaalomra szórt forgácsot használok. Vigyázat! A gyantás fenyőforgács nem jó a malacnak! Legjobb a natúr, illatosítás nélküli, nem fenyőfából készült forgács.
A tápolás zömét a széna teszi ki.. a magvak, gyümölcsök,stb. csak kiegészítő táplálék.
A Remedy által javasolt lapon vannak egész jó linkek is..
Bátorításul: nálunk is accony akarta a malacokat, de én is megszerettem őket helyesen tartva nem büdösek... a visítást is meg fogod szeretni, mikor hazaérsz azzal köszöntenek No... sok sikert a malactartáshoz
Reply With Quote
Sponsored Links