Thread: Tengerimalac
View Single Post
Old 03-29-2008, 15:33
Topsy's Avatar
Topsy Topsy is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%
Smile

Más, mint a patkány vagy egér esetleg az aranyhörcsög ( ezek mind voltak nekem is)
Tartására jó a terrárium forgáccsal kibélelve, ha teszel alá alom szagtalanítót ( lehetőleg zeolit tartalmút ) nem lesz büdös. Persze cserélni kell hetente egyszer-kétszer a nagyságtól függően. Én tetten be fadobozt nekik, abban szerettek elbújni.
Takarmányozásuknál ügyelni kell a nyersrost tartalomra, legalább 15-18% -t biztosítani kell nekik. Ez azt jelenti, hogy szénát illetve füvet adjatok neki. A fü etetésnél vigyázni kell. hogy ne legyen vizes és csak fokozatosan hozzászoktatva , mert hasmenést kaphat. Nyáron ki szoktam rakni őket egy kis elkerített helyre, nagyon szerették.
Adhatsz neki sárgarépát, almát, salátát. Káposztafélét csak óvatosan, legalábbis szerintem.Mindig tisztán, de nem vizesen.!!
Lehet kapni tengerimalactápot elvileg kielégíti az igényét, de zőld félét nyugodtan adj neki akkor is.
Magkeveréket egy kis tálkában vagy etetőben lehet adni neki, de csak módjával, mert könnyen elhíznak. Szivesen eszik a száraz kenyeret, szoktam nekik pirítani is. Ha elszennyeződött vagy vizes lesz vedd ki tőle, mert betegséget okozhat.
Vizet a tapasztalatom szerint adni kell nekik.
Ennyi ami hírtelen eszembe jutott.
Visítani akkor fog, ha már megismer és örül nektek vagy , ha hallja a zacsit amiben hozod neki a kaját

Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
Reply With Quote