Quote:
Originally Posted by Gyula
Csipi, Half:
Szerintem egy normális 7.5Joule csőtorkolati energia alatt levő légfegyver nem képes az élet kioltására még ha szemet éri a lövedék akkor sem, persze komoly szemsérülést vagy vakságot okoz.
Néha hallani iylen légpuskás eseteket a tévében, amikor súlyos sérülésröl beszélnek, szerintem azoknál az eseteknél a lövedék energiája bőven a 7,5 Jouleos határérték felett van. Onnantol kezdve pedig a légpuska engedély köteles ha jól tudom
FEO: Kerestem de nem találtam meg azt a cikket a kaliber magazinban ahol Dr Bokros ügyvéd úr elemzi a fegyver törvényt, jó lett volna a pontos szövig (még rajta vagoyk a keresésen) e az ő értelmezésében van egy olasz géppisztoly, fejböl sajnos nem megy tipus, ami a törvényszerint valamilyen okból elöltöltösnek minősül. Amit ugye engedély nélkül lehet tartani. Tudsz erö lvalamit? (továbbra is kerese ma cikket, csak sajnos kölcsön adtam néhány kalibert és azóta se láttam őket :S )
|
Igenis okozhat a légfegyver is halálos sérülést. Szemen átjutva elég érzékeny dolgokat is roncsolhat, igaz ennek nem nagy az esélye de van.
Gyula: Ha a kaliber magazinnal kapcsolatban kérdésed van keresd telefonon a főszerkesztőt Vass Gabit aki megadja a Bokros doki elérhetőségét ia akár. Vagy küldj egy üzit és megadom a számát.
FEO