Thread: Felfedezés
View Single Post
Old 03-19-2008, 20:16
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Aki a felfedezés indításakor benne van a top30%-ban (vagy top10%-ban), az kedvezményesen fedezhet. Akár 0 topkör esetén is, ha éppen most érte el a határt. Ez szerintem jól követhető.
Én megtartanám a 3000 hektáros határt is. Ez biztosítaná, hogy alsóbb szinteken ne lehessen kedvezményesen fedezni. De azt is lehet, hogy kedvezményesen csak az 1A-ban lehet fedezni és akkor nem kell a 3000 hektáros határ.
Ennél sokkal egyszerűbbnek és mindenki számára érthetőbbnek tartanám azt, hogy minden felfedezés csökkentse a kedvezményes részt. Ennyi.

Ezzel ugye ha 2400 hektárig végig csak ütött, akkor összegyűjtött 2200 hektár/4=550 hektárnyi kedvezményes felfedezést. 2400-ról nekiáll fedezni, eljut 2950-ig, ahol még mindig semmi értelme nem lett volna ezt felhasználni, tehát nem fedez a top30%-ba. És itt el is fogy a kedvezménye. Gyakorlatilag ugyanott van, mint akinek semmi kedvezménye nincs, hiszen 3000 hektárig fix értéken fedez.

Ha alsó szinten el akarja használni a kedvezményes fedezését, mert valahogy 3000 hektár fölé jutott, tegye.

Ezzel ki van zárva, hogy a top30%-ba fedezzen, a legalsó szinttől kezdve már lehet gyűjteni a kedvezményes fedezést, és szerintem ezt nem bonyolult megérteni, hogy hogy működik.