Hm Hm. Továbbra is az egyetlen normális ellenérv a 'lusta vagyok/nem vagyok hajlandó átnézni pér nevet egy listán" volt.
Tavacska: Mi a valószínűsége, hogy egy 1900 fős csoportban ha 15-en átírják a nevüket, akkor te mind a 15-tel összetalálkozol, és örök ellenségek lesztek úgy, hogy minden csoportban őt kelljen figyelned?

Szerintem én az 50%-okkal így is bődületesen túlbecsültem. Mellesleg az 'állandóan figyelnem kell' szituációt sem értem. Ott egy ország a pontlistán, aminek "Alpakkafakanál12" a neve (#950870) a sorszáma, a 180. helyen van a pontlistán 38010 pontértékkel, mellesleg gnóm, gömb ment, és már beverted, de a tolik buktak, tehát 2 nagy zöld kocka és egy nagy piros kocka virít mellette. Most ő galád módon el akar tűnni előled, és vesz egy új nevet. Átírja magát "Nikkelteáskancsó99"-re, a sorszáma (#950870), a 180. helyen van a pontlistán, 38010 pontértékkel, mellesleg gnóm, és ott virít mellette a 2 zöld és az 1 piros kocka.
Erre hogy reagál egy játékos?
Így: "Úristen, ez meg ki, Jézusom, soha nem fogom megtalálni az ellenségem, elmegyek szabadságra, mielőtt sunyin agyonver. Segítség!" ?
Nem.
Ez életszerűbb: "Aha, szóval a kis szemét fakanél szökni próbált! Na elmentelejk a Jegyzetekbe, hisz az azért van, hogy jegyzeteljek bele. Mellesleg az egyéni pontlistámon magától átíródott a neve, még csak fel sem kell vegyem újra."
Lévén hogy a pontlistádra is sorszám alapján veszed fel, nem név alapján. A sorszám meg megmarad, tehát az egyéniden is látod azonnal a változást, nem kell úgy megtapasztalnod ezt, hogy egy vadidegen ori megtámad... Vadidegen, akiről az Isten kegyelméből megvan minden adatod...
Mellesleg a való életben sem az emberek neve alapján tartják nyilván a másik embert. (Legfejebb a ahverod tart nyilván a neved alapján. Mindenhol máshol azonosító alapján. A bankban számlaszám alapján... Bármilyen közszolgáltatónál külön kapsz egy azonosító számot... A kényelmi szolgáltatásoknál (telefon, internet, stb...) szerződésszám alapján... A magánnyugdíjpénztárban TAJ szám alapján... A hatóságok a személyi igazolvány számod alapján... A munkahelyeden meg törzsszám alapján (vagy a telefonos melléked alapján)... Ha valamilyen gyárban melózol, még durvább, kapsz egy egyen'védőruhát', és onnantól kezdve te nem Szabó Jenő vagy, hanem "59823-as". )
És ha már itt tartunk, Atinak az volt ezzel a problémája, hogy nem elfogadható stílusú leveleket küldtek neki ezzel kapcsolatban.
Sehol más ellenérvet nem olvastam tőle. Szerintem nem kell a szájába szavakat adni, el tudja dönteni ő is, hogy a névátírással magával, vagy pedig az emberek kultúráltsági szintjével van-e probléma. (Eddig még csak a másodikról nyilatkozott.)
Az meg egyszerű csúsztatás (hú de finoman fogalmaztam meg a hazugságot), hogy nincs rá igény. Ami nem létezik, az semmi. Aki meg semmi, az senki. Szóval azok, akik a múltkor éltek ezzel a lehetőséggel (értsd: igényük volt rá), illetve a mostani téma támogatói (akiknek a jövőben is lenne rá igénye), mind senkik. Hm...
Most jelenleg Magyarország demokratikus köztársaság. Ha mondjuk lesz egy vezetőnk, aki királlyá koronáztatja magát, és kikiáltja a királyságot, és elfoglalja fél európát, akkor neki is megtiltjuk, hogy a Magyar Köztáraság-ot Egyesült Hun Birodalommá keresztelje? :O
És az ellenérv az lesz, hogy "De akkor új földrajz atlaszt kell vegyek, mert ami most van, abban még Magyar Köztársaság van..." Ez van. Ez olyan, mintha most még mindig Pannon provincia lennénk. Eszerint a logika szerint a Magyarország egy irritáló név, hiszen ezt is meg kellett jegyezni annak idején, sőt, meglehetősen furcsának is hathatott.
Szerintem ez pontosan egy olyan játék, ahol belefér egy ilyen. Főleg, hogyha keményen le van szabályozva, és a változások ott vannak mindenki számára lehívhatóan.
De ha már az eddigi eddig felvetett korlátozások kevésnek bizonyultak, akkor az eddig felmerülteket lehet tovább szigorítani úgy, hogy a normálban összesen 1x lehessen nevet változtatni, többször ne, anarchban meg 10x.
Az 5000 Ft VIP kört meg nem támogatom. Az kicsit durva... Az úgy fejben számolva majdnem 7000 VIP kör. 3k VIPnél nem kéne feljebb menjen normálban, 1,5k-nál meg anarchban. A javítás (1-2 karakter) meg ennyinek sem szabadna lenni.
/A 99%-ról: Hány ellenző levél futott be a supportra (vagy Atinak)? Sokat mondok, ha azt mondom, hogy max többszáz. Az a többszáz játékos közelebb van az 1%-hoz, mint a 99%-hoz, szerintem./