View Single Post
Old 03-12-2008, 07:50
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Pali papa View Post
Van egy igen érdekes aspektus amit nem vizsgáltatok meg. Mégpedig az anarch.
Itt ugyanis legálisan lehet orikat adni-venni, és felmerül a kérdés, ha vesz valaki a 2D-ben egy orit miért ne adhatna megfelelő Vip befizetésével olyan nevet ami neki tetszik?
Majd ha továbbadja akkor miért ne írhatná át az új tulaj is a nevet.
Pl ha van egy balatoni villám aminek a homlokzatára azt íták Lopta-lak miért ne írhatnám át a nevét Vásárolta-lakká? Majd ha eladom akkor simán lehet a neve Ajándékba kapta-lak...

Ezért az egyszeri átírási lehetőséget nem támogatom.
persze felmerül az is hogy eladáskor illik megmondani hányszor lett átírva az ország.
Direkt nem hoztam fel, mert az országok eladása a játék megtűrt, de ugyanakkor nem hivatalos része. De természetesen igazad van, az anarchban kifejezetten jótékony lenne, hiszen ott országok átadása, eladása, cseréje szinte mindennapos. És ha kaptam/vettem/cseréltem egy országot, akkor a nevét szívesen átírnám olyanra, ami nekem tetszik. Hiszen az eredeti regisztrálóval nem lehet mindig azonos az ízlése az embernek. (Persze van olyan ország, amit a neve miatt vesz át/vesz meg valaki, de ez ritkább.)

Természetesen országátadás nem "törölné" az 1 éves változtatási limitet. Aki országot vesz meg/vesz át, annak bele kell törődnie, hogy az előző tulajnak joga volt nevet változtatni, és ha az átadás/átvétel előtt 1 nappal változtatott, akkor igenis, hogy 1 évet kelljen várni az új tulajdonosnak, hogy a saját maga által kitalált nevet adhassa.

Ez egyébként áldásos is lehet, hiszen ha 1 évig vársz valamire, sokkal megfontoltabban, körültekintőbben választassz új nevet, és nem "hirtelen felindulásból", sőt, még az is lehet, hogy 1 év múlva a saját ízlése is változik az embernek, és akkor már nem ugyanazt a nevet adná, mint 1 évvel azelőtt. Ha meg mégis ugyanazt, akkor biztos lehet abban, hogy annak az országnak az lesz a tökéletes név!