View Single Post
Old 03-11-2008, 09:31
tulip tulip is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Ennek a nagyrésze hülyeség.

Főleg ez szúr szemet:
-csak olyan országokat támad meg, amelyekből egyúttal hasznot húz (pl.: 100 db drágakőért nem koptatja a tolikészülijét)

Kíváncsi lennék hány jós van ebben a játékban, mert máshogy nehéz megmondani, hogy mi fog jönni...
Ezt aztán könnyen elintézted ezzel a nagyrésze hülyeség kijelentéssel. Akkor lássuk a Te meghatározásodat, hadd köthessek bele abba pedig én.

Kicsit pongyolán fogalmaztam ezt a nem lopja, ha nem éri meg részt, de úgy véltem, hogy a példa segítségével a lényeg átjön és nem akartam feleslegesen elnyújtani a dolgot, de most bővebbre eresztem.

Tegyük fel, hogy van 35 bankod és kereskedő vagy. Van nálad 400 milla készpénz. Erre elkezdik tolival hordani a pénzed. Na ez nem vérprofi. Vagy pl. legyél egy mf elf. Egy szöviből a varis meggömböz, majd gömbözési kísérletet tesz rád egy másik szövitag, aki kiteszi a katonáit a piacra és kevés tolival rendelkezik. Ekkor visszagömbözöl, nézel rá krónikát, úgy tünik, hogy nem tud játszani, nyitsz rá egy TK-t, hogy felmérd. Innentől kezdve nem tudsz szabira menni 12 körig. Ekkor leártóznak, szétgyújtanak, letekiznek és beütnek földre még mielőtt el mehetnél szabira. Nincs kizárva, hogy ők vérprofik. Vagy pl. kigyúrt fél-elf vagy, 35-40% kocsmával. Látszik, hogy tele vagy lével. Egy szövi, aki kevesebb kocsmával játszik, átépít, majd megvárja amíg változik a hirnévpontod. Ekkor leártóz és letekiz 2-szer is full készülivel. Ők is lehetnek vérprofik. Vagy pl. felmérnek valakit, látják, hogy alig van raktára, akkor nem kezdik el lopni raktárra. De aki az előző hsz-ben lévő példánál maradva 100-200 drágakőért (szándékosan írtam drágakövet, mert annak az értéke 2000 aranyban van maximalizálva, azaz sehol sem érték) lopkod, az nem vérprofi, mert ilyen felesleges dolgokra nem szabad készültséget eltékozolni.
Reply With Quote