View Single Post
Old 02-20-2008, 13:29
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Az eddig felmerült összes javaslat könnyebbé tenné a klántámadást, bármelyik is valósulna meg, hiszen mindegyik arról szól, hogy bizonyos esetben (vagy mindig) kevesebb földleadással járjon a klánbalépés. Akármelyik javaslatot is nézem, úgy érzem, jobb helyzet alakulna ki, mint most. Tulajdonképpen ha választanom kéne, hogy a felmerült javaslatok közül vagy a nekem leginkább nem tetsző javaslat valósul meg vagy nem lesz változás, akkor is a változást választanám.
Utolsó javaslatomat (pici földleadás, ha ugyanoda lép vissza) többen kritizálták amiatt, hogy a védekező fél minimális veszteséggel megúszhatja a klántámadást, ha rájukálláskor sok tagot kitesz.
Nem tudom, ki hogy van vele, de ha észreveszem, hogy klánnal ránkállnak, vagy akár egyéniben valaki támad, akkor
-Először megnézem, hogy tudom-e védeni a támadást.
-Utána megnézem, hogy vissza tudok-e támadni
-Ha védeni sem tudom a támadást és vissza sem tudok támadni, akkor megpróbálom minimalizálni a veszteséget. Lehet, hogy ez nem szép dolog, de ésszerű. Evvel csak azt akarom mondani, hogy Synket a magam részéről nem itélem el azért, hogy klánom ellen így védekezett, hiszen bizonyos esetben én is így tettem volna.
Elismerem, hogy ez a javaslatom könnyíti a tagkitevéses védekezést, de az összes többi javaslat is könnyebbé teszi ezt a védekezési módot. Egyik javaslatban sem szerepel, hogy tagkitevéses védekezés esetén nem jár a kedvezményes klánbalépés.
Sőt, ha a támadó klán úgy áll rá ellenfelére, hogy kiválik egy kis támadó klán, akkor a kis klánba való belépéskor is és az anyaklánba visszalépéskor is a jelenlegi javaslatok szerint összesen legalább 2% földet le kell adnia. A kirakással védekező fél viszont megúszhatja a visszalépést 1% föld leadásával.
Az én utolsó javaslatom szerint a kirakásos védekezést a támadó 1% leadásával és minimális földszerzéssel, a védekező klán pedig 1% földleadással és minimális csatában vesztett földdel ússza meg.
Egyéb javaslatoknál ennél jóval több lehet a támadó vesztesége a kirakásos védekezéssel szemben. Akkor miért az én utolsó javaslatom segíti elő a kirakásos védekezést?
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
Sponsored Links