View Single Post
Old 02-15-2008, 10:04
kg-- kg-- is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Akkor rosszul látod. a jelenlegi szabályozás tökéletes arra, hogy az elszakadt orik ne tudjanak mégjobban elszakadni és mégnagyobb területi előnyre szert tenni.
Én ezt másképp látom, korábban írtam is. Szerintem a védett helyen, nem harckészültségben gazdagodó ország lehetőségeiben exponenciálisan távolodik a kisebb, csatára/fedezésre kényszerülő országoktól. De ez csak egy vélemény, mert eddig én ezt láttam. (Másképp nehezen magyaráznám meg az elhúzó termelő orik létét.)

Quote:
illetve közel azonos területtel rendelkező orik csatázhassanak, amitől kiélezettebb lehet egy küzdelem. és ez így tökéletes
Elvileg egyetértek. Gyakorlatilag mégis azt mondom, ne engedhesse meg magának egy ország, hogy a távolságot erősebb fegyverként tudja használni, mint a seregét. Azt gondolom, növeljük meg a kockázat érzését, hogy az is kicsit nagyobb harckészültséget (barakkarányt) tartson, aki egyébként a távok miatt nem lenne rákényszerülve. És ha tényleg csatára kerül a sor, nos akkor a pontkülönbségek megoldják, hogy az esélytelenebb ne kapjon ki annyira. Ha igazi ütést kap be, akkor pedig már közel volt pontban is.

Quote:
hogy csatázol egy náladnál 70-80%-al nagyobb országgal, úgy hogy nyerhess? mert az a legfőbb probléma, és a te az ötleted is legfőképp a szakadékok áthidalására látod egy módszernek
Az ötlet kétféleképp hat a szakadékok áthidalása felé. Egyrészt ténylegesen csökkennek a körtávolságok. Másrészt a fenyegetettség miatt az eddig békésen gazdagodó ország is kénytelen legalább annyi védelmet tartani, amivel megfogja a támadást, és ezzel kevésbé gazdagodik -> tehát nem tud annyira elhúzni. Ezzel a még ki sem alakult szakadékokat is meg lehet fogni valamennyire. És ez önmagában már siker a játék szempontjából (vajon hányan veszítik el a motivációt a beláthatatlan időtávok miatt?).

Quote:
...és ez így tökéletes, ez a célja a körtávolság rendszerének. ... a szabis dolgot meg ne vedd ide, mert ott alapvetően egy hibáról van szó
Itt ismét van egy kis technikai nézetkülönbség köztünk. Szerintem egy hibát nem feltétlenül a hiba okának változtatásával lehet kizárólag, vagy legpraktikusabban javítani. (Ld. felfedezés módosításai: ami negatívumot ez okozott, azt már nehéz ugyanezen szabály változtatásával megszüntetni.)
Igen, a pontlista/körtávrendszer jó, betölti célját. De lehet jobb, és kaphat új (rész)célokat. (Most ezzel nem azt mondom, hogy a javaslatom tuti jó, és de legyen, hanem elviekben nem zárnám ki, hogy egy negatív jelenséget _bármilyen_ eszközzel gátoljunk. Példa: a script gátolása. A scriptelés ugye, a játékosok csúnya viselkedése, tehát logikád alapján a játékosokon/játékosoknak kell változtatni. Mégis, lehet gondolkodni olyan szabályokon, amikkel a játék, mint szabályrendszer nehezíti meg, vagy teszi érdektelenné a jksz-t. Pl. jó ez a mostani login, eléri a célt, hiszen be tudok lépni. Mégis lehet bonyolítani, hátha e mellett mást is megold, pl. szűr scripteket.)
Reply With Quote